szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Norton Internet Security kevesebb mint egy perc alatt telepíthető és alig 7 MB memóriát...

A Norton Internet Security kevesebb mint egy perc alatt telepíthető és alig 7 MB memóriát foglal. A kereső moduloktól a kezelőfelületig a Norton biztonsági szoftverek jószerével minden részét érinti a több mint háromszáz hasznos változtatás.  
Az alkalmazások sebességét szem előtt tartva újratervezett Norton 2009 teljesítménye jelentősen javult. Az optimalizált processzorkezelés mellett további újítások százait tartalmazza. A közösségi információk felhasználásával működő Insight eljárással például jelentősen csökkenthető a víruskeresés során átvizsgálandó fájlok száma anélkül, hogy ez a biztonság rovására menne.

A Pulse Updates az AV-Test jelentése szerint rendkívül gyorsan, 5-15 percenként képes elvégezni a legújabb frissítéseket.
A Norton 2009 része a Norton Protection System, amely több szinten, egymással összehangoltan működő, a veszélyeket már hatásuk kifejtése előtt megállító eljárásokból áll. 
A Norton Protection System tartalma:
- a Firefox és az Internet Explorer védelme, amely megóv a webes támadásoktól
- továbbfejlesztett behatolásgátló rendszer (IPS) modul a multimédiás támadások ellen
- SONAR védelem az ismeretlen veszélyek elleni, valós idejű védelemhez
- AntiBot (számítógép-eltérítés elleni védelem)
- súlyos fertőzés esetére rendszerhelyreállító eszköz
 
A felhasználók kényelmének érdekében a néma üzemmód önműködően felfüggeszti a figyelmeztetéseket és a frissítéseket, hogy ne szakítsa meg, és ne lassítsa le a játékokat, a filmnézést vagy a bemutatókat.
Az ütemező akkor végezteti el a vizsgálatokat, a frissítéseket és más tevékenységet, amikor a PC üresjáratban van. A folyamatokat pillanatok alatt a háttérbe helyezi, ha a felhasználó használni kezdi a gépet.
Az AV-Test - egy védelmi szoftvereket vizsgáló cég - is publikálta a 2009-es védelmi csomagok kártékony programok elleni védelméről szóló jelentését. Az AV-Test a Norton Internet Security 2009 bétaváltozatát 33 más, ismert programcsomag és víruskereső mellett vizsgálta. A jelentés fő megállapításai szerint a Norton Internet Security 2009 a kártékony szoftverek 98 százalékát és a kémszoftverek 95 százalékát észleli.
A Norton Internet Security 2009 és a Norton AntiVirus 2009 már megvásárolható Magyarországon a kiskereskedelemben és a Symantec netes boltjában, a www.symantecstore.com címen.
Természetesen amint lehetőségünk nyílik rá, szolgálunk majd saját teszttel is, és megnézzük, az ígéreteknek megfelelően gyosult e az új verzió.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Havazás jöhet a Dunától keletre

Havazás jöhet a Dunától keletre

Fittipaldi helyettesíti a megégett Grosjeant a következő F1-es futamon

Fittipaldi helyettesíti a megégett Grosjeant a következő F1-es futamon

Visszatértek Kínába a Kanadának kölcsönadott óriáspandák, mert a járvány miatt veszélybe kerültek

Visszatértek Kínába a Kanadának kölcsönadott óriáspandák, mert a járvány miatt veszélybe kerültek