szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Júliusban számoltunk be  a Google által indított, többek által...

Júliusban számoltunk be  a Google által indított, többek által Wikipedia-riválisnak tartott kezdeményezéséről, a Knolról. Akkoriban - a több internetes portálon megjelent hírek hatására - sokan keresték fel a knol.google.com címet, és írtak kísérletképp cikkeket. Előnyben voltak azok, akiknek már volt otthon kész, publikálatlan cikkük valamelyik fiókban, és így gyorsan feltölthették az anyagot. Voltak olyanok is, akik már létező honlapjukról másoltak át cikkeket a Knolra. Sokan próbálkoznak azzal, hogy az így létrejött knolról linkeket irányítanak külső honlapukra, hátha ez segít valamit az oldaluk PR-értékén.

Vajon idővel jobb lesz mint a Wikipédia?

Saját honlapunk értékének feljavítása valószínűleg nem ilyen egyszerű, mindenesetre nagy a vonzereje a kezdeményezésnek, hiszen ki tudhatja, milyen hozzáadott értéket fog képviselni a jövőben a Google keresőalgoritmusaiban egy-egy olvasottabb knol. Ezt persze a Google valószínűleg örökre hétpecsétes titokként fogja kezelni...

A cikkek zöme természetesen angolul jelenik meg, de van már több vállalkozó szellemű honfitársunk is, akiknek köszönhetően fel-feltűnnek magyar nyelvű cikkek is a Knol oldalain. Ennek amúgy semmi akadálya, hiszen a magyar karaktereket is elfogadja a rendszer. A Google azonban egyelőre nem siet a kezelőfelület magyar nyelvre fordításával, valószínűleg azért, mert a mai napig félig-meddig teszt üzemmódban (béta) futnak az oldalak és a kezelőfelület sem teljesen végleges, néha változtatnak rajta. Mindenesetre - valószínűleg a Wikipedia mintájára - egyes magyar szerkesztők elkezdték egy magyar közösség csírájának létrehozását a Magyar Knol Projekt keretében, illetve létrejött már egy független weblap is a témakörben, egyelőre nem túl nagy látogatottsággal.

...fel-feltűnnek magyar nyelvű cikkek is a Knol oldalain...

Szeptember közepén egyébként néhány napig magyar szerző által írt - angol nyelvű - cikk szerepelt a Google Knol címlapjának ajánlott cikkei közt.

Egyáltalán, megéri knolt írni? Ezt valószínűleg a jövő dönti majd el. A Wikipedia is évekig fejlődött, mire elérte a jelenlegi népszerűségét. Bár a knolok szövege mellett lehetőség van Adsense hirdetések elhelyezésére is, egyelőre nem olyan nagy az oldalak látogatottsága, hogy ebből bárki is komolyabb bevételt remélhessen. Aki már most biztosan jól akar járni a Knollal, az tűzzön ki magának reális célt, és használja a programot arra, amire tervezték: írjon jó minőségű ismeretterjesztő cikkeket a nagyvilágnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kutatás: A pedagógusok 87 százaléka nem akar jövő héttől személyesen tanítani

Kutatás: A pedagógusok 87 százaléka nem akar jövő héttől személyesen tanítani

Hétfőn kinyit, de közben online oktatást is folytat egy budapesti általános iskola

Hétfőn kinyit, de közben online oktatást is folytat egy budapesti általános iskola

A driftelés is tölti majd az AMG Mercedesek akkumulátorait

A driftelés is tölti majd az AMG Mercedesek akkumulátorait