szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Így fordulhat elő, hogy régóta használt, jól bevált és megszokott...

Így fordulhat elő, hogy régóta használt, jól bevált és megszokott kiegészítéseink nem hajlandóak működni Firefox 3-ban, illetve maga a Firefox nem engedi őket betölteni. (Így jártam például a remek User Agent Switcher addonnal, https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/59, ami okos kis kiegészítés volt Firefox2-höz – az addonnal fórumokat lehetett regisztrálás és felhasználónév nélkül olvasgatni, időt és energiát spórolva).

Szerencsére van egy megoldás, amivel ki tudjuk cselezni a Firefox 3 ellenőrző folyamatát – fontos, hogy tisztában legyünk vele: a régebbi, nem kompatibilis addonokat nem véletlenül nem engedi használni a böngésző, biztonsági okokból történik a „letiltás”. A most következő tippet tehát mindenki csak a saját felelősségére próbálja ki.

Nyissuk meg a Firefoxot, és írjuk be a címsorba: about:config.

Kattintsunk a jobb egérgommbal valahol az oldalon, és a felugró menüből válasszuk az új logikai változó létrehozása opciót. A változó nevének adjuk meg:
extensions.checkCompatibility, az értéke pedig legyen false.

Most ismételjük meg a műveletet, a változó neve ezúttal legyen:
extensions.checkUpdateSecurity, az értéke pedig ismét legyen false.

Indítsuk újra a Firefoxot, és készen is vagyunk: immár tudjuk használni régi, még a Firefox 2-es idejéből való bővítményeinket is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Hóesés a Firefoxban

Ezek egy része a munkánkat könnyíti meg, másik része a program...