szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A DeskOnTop leginkább egy kicsinyített Asztal-klónnak fogható fel.

A DeskOnTop leginkább egy kicsinyített Asztal-klónnak fogható fel. Ha az egér bal gombjával a Windows órája mellé leülő kis program ikonjára kattintunk, egy felugró ablakban láthatjuk az Asztal teljes tartalmát, nagyjából olyan elrendezésben, mint az eredeti Asztalon, csak persze kicsiben. 

Asztal nagyban és kicsiben...

Programokat indíthatunk e kis Asztal parancsikonjaival, megnyithatunk oda másolt képeket, mappákat, vagy akár a Sajátgépet is. Az ikonok méretét a Settings menüben szabályozhatjuk, s ugyanitt lecserélhetjük a virtuális Asztal háttérképét is. Az ikonok fölé mozgatva a kurzort, láthatjuk annak nevét is.

A kiválasztott ikon információi

Ha a jobb egérgombbal kattintunk a program Tálcán látható ikonjára, akkor az előző megoldás helyett egy, a Start menühöz hasonló menüből választhatunk az Asztalon tanyázó ikonok közül.
Ha a jobb egérklikk után az Ikonrendezés szempontja/Asztali ikonok megjelenítése lehetőséget választjuk (kiszedve előle a pipát), ugyan eltüntetjük az Asztalról az ikonokat, ám a programmal utána is elérhetünk mindent, amit oda helyezünk (lévén az Asztal tartalma tulajdonképpen egy mappában található a Windowsban). 

A jobb-klikk hatása. Ronda ikonok, de hasznos funkció.

Így megszűnhet a Windows Asztalán uralkodó esetleges káosz, kérdés azonban, hogy praktikus döntés-e ez, hiszen az Asztalt remekül ki lehet használni.
Az viszont kétségtelen, hogy ha nem akarjuk állandóan lekicsinyíteni az éppen használt alkalmazások ablakait, a DeskOnTop az egyik legkényelmesebb megoldás az Asztalon tárolt parancsikonok, képek, dokumentumok, mappák gyors elérésére.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!