szerző:
techline.hu

Egy korszerű, márkás alkatrészekkel megpakolt számítógépnél a...

Egy korszerű, márkás alkatrészekkel megpakolt számítógépnél a driverek megkeresése nem vesz túl sok időt igénybe, hiszen csak be kell helyezni az eszközhöz kapott lemezt, és feltelepíteni a rajta lévő driver(eke)t. Igen ám, de idővel azok is elavulnak, és újabbakat kell keresni. Szétnézhetünk a gyártó honlapján, de a keresgéléssel (és a teszteléssel) eltöltött idő jelentős lehet.
A DriverMax program pont az ilyen esetek elkerülésére született. A segítségével újratelepítés előtt lementhetjük az összes driverünket, amelyeket telepítés után pár kattintással visszaállíthatunk. Ráadásul megkérhetjük, hogy a program ellenőrizze drivereink frissességét is, így szükség esetén felkínálja azok újabb verzióinak letöltését és telepítését. A szoftver ingyenes, de bizonyos részeit csak úgy érhetjük el, ha regisztrálunk előtte a programban egy (ingyenes) fiókot. Az ott megadott e-mail címre fogják elküldeni a regisztrációs kulcsunkat. A szoftver Windows Vista, XP, 2003 kompatibilis, de utóbbinál sajnos nem használhatjuk a driverek frissítése opciót!
Töltsük le és telepítsük a programot. Indítás után a „Driver operations” alatt tudjuk a meghajtó-szoftvereket exportálni, importálni, illetve jelentéseket létrehozni belőlük.

Igényesen kialakított felhasználói felület, bonyolítás nélkül

Jó megjegyezni, hogy exportálásnál a létező összes drivert felsorolja a program, azokat is, amelyeket a Windows telepített fel. Nyílván ezeket fölösleges belevonnunk az exportálandók közé, hisz a következő újratelepítésnél is fel fogja rakni őket a Windows.

Csak a külső drivereket exportáljuk!

Meg kell majd adnunk egy mappát, amibe a program lementheti a drivereket. Importálásnál pedig meg kell mutatni neki, hogy melyik volt. A lementett driverekből válogathatunk, azaz nem kötelező valamennyit importálni. Az „Updates and identification” alatt kattintsunk a „Check for driver updates”-re. (Ide szükség lesz a regisztrált fiókra!) Megnyílik egy honlap, amelyen felsorolják a meghajtó-szoftvereinket, verziószámmal együtt.

Elavult driverek, van még mit frissíteni

Ha zöld pipát látunk, akkor a legfrissebb driverrel dolgozunk, ha piros X-et, akkor sajnos le vagyunk maradva. A kis flopi ikonon keresztül tudjuk letölteni a frissebb verziót, amelyet nagyon ügyesen a DriverMax fog helyettünk a rendszerbe építeni! A letöltendő driverek mellé azt is kiírják, hogy hányan telepítették sikeresen az adott meghajtó-programot (százalékban)!
Mindent összefoglalva, a DriverMax egy elengedhetetlen kellék annak, aki sűrűbben telepítgeti újra a gépét, illetve annak, aki szereti naprakészen tartani a drivereit. És persze arról se feledkezzünk meg, hogy a teljesítményproblémákat legtöbbször az elavult driverek okozzák!


Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Sri Lanka – két nap kényszerszünet

Sri Lanka – két nap kényszerszünet

Egy maffiaügy miatt korábban már ült börtönben az érsekújvári savas támadó

Egy maffiaügy miatt korábban már ült börtönben az érsekújvári savas támadó

A teljes Mueller-jelentést követelik a demokraták

A teljes Mueller-jelentést követelik a demokraták

Új illatú, alig használt ez az eladó szentesi 1500-as Lada

Új illatú, alig használt ez az eladó szentesi 1500-as Lada

Újra a menekültek mellé állt Ferenc pápa

Újra a menekültek mellé állt Ferenc pápa

Már-már remekmű: ezzel a tenyérizzasztó játékkal szinte vétek nem szenvedni

Már-már remekmű: ezzel a tenyérizzasztó játékkal szinte vétek nem szenvedni