szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Debut Video Capture az ingyenes megoldások között az egyik legjobb, ha úgynevezett Screen...

A Debut Video Capture az ingyenes megoldások között az egyik legjobb, ha úgynevezett Screen Capture alkalmazást keresünk.
A program segítségével mindent videóra rögzíthetünk, ami a képernyőn történik, s az elkészült felvételt különféle, népszerű videoformátumokban menthetjük el. De ha éppen arra van csak szükségünk, egyszerű képernyőképeket is fotózhatunk vele.

Egyszerű és könnyen használható felület

A felvétel közben egyszerre rögzíthetjük a gépen hallható hangokat és egy külső forrás (például USB-s mikrofon) hangját, s ha éppen arra van szükség, akár a webkamera képét is rögzíthetjük a képernyőn történtek helyett. Természetesen nemcsak a teljes képernyőn, hanem annak egy adott részén történő eseményeket is rögzíthetünk.

Különféle formátumokba exportálhatunk

A működéshez szüksége van néhány komponensre (például ffmpeg3, mp3el2, toolbox), de ezeket az első felvétel előtt automatikusan le tudja tölteni az internetről. Ha ez mégsem sikerülne neki, akkor mi is letölthetjük és telepíthetjük őket az alábbi címről: http://www.nch.com.au/components
A programban változtathatunk a videó méretén és alkalmazhatunk néhány szűrőt és effektet is, de igazi videoszerkesztési funkciók nincsenek benne (ellentétben mondjuk a Maces ScreenFlow-val). 

Beállítási lehetőségek a programban

Így némi utómunkát még valószínűleg végeznünk kell egy videoszerkesztőben, mielőtt közzé tesszük felvételünket az interneten, vagy mondjuk DVD-re írjuk.
Ha valakinek ehhez ingyenes videoszerkesztőre is szüksége lenne, itt találja a legjobbakat, a legjobb ingyenes DVD író szoftverekről pedig itt írtunk.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!