szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Kevesen tudják, hogy a Windows 95 óta létezik az operációs rendszer...

Kevesen tudják, hogy a Windows 95 óta létezik az operációs rendszer belsejében egy egyszerű, ám annál sokoldalúbb fájlszinkronizációs segédprogram. Az alábbiakban ezt mutatjuk be olvasóinknak. Hozzunk létre a hordozható gépünkön (a hordozható géppel!) egy táskát. Kattintsunk a jobb egérgombbal az Intézőben, majd a megjelenő helyi menüből válasszuk az Új/Táska lehetőséget.

Nap mint nap látjuk, de csak kevesen használjuk

Másoljunk a táskába az asztali gépről (hálózaton keresztül, pl. megosztásból!) olyan fájlokat, mappákat, amelyekkel dolgozni szeretnénk, ha az asztali gép már nem lesz elérhető. Kapcsoljuk ki az asztalit, dolgozzunk a fájlokkal  a hordozható számítógépen, és másnap, amikor ismét elérhetővé válik az asztali gép, kattintsunk a táskán belül a Mindet frissít vagy a Kijelölés frissítése gombokra.

Az adatok frissítése a mi feladatunk

Így a hálózaton keresztül a módosított fájlok átkerülnek az asztali gépre, sőt, a mappák esetében az azokon belül létrehozott új fájlokat is átmásolja a rendszer. Ha az asztali gépen módosítottuk a fájlokat, akkor vagy hálózaton keresztül lépünk be a táskába és kérjük a frissítést, vagy a hordozható gépen keresztül szinkronizáltatjuk a fájlokat, teljesen mindegy melyiket választjuk. Arra figyeljünk, hogy bármely gépen is változtatunk az adatokon, mindig szinkronizáljunk, még mielőtt a másik gépen elkezdenénk dolgozni az ottani elavult fájlokkal. Ekkor ugyanis két új verzió születik, és a rendszer nem tudja eldönteni, hogy melyik az újabb, hiszen mindkettő módosított.

A fontos.txt fájl tartalma megváltozott, frissítésre van szükség!

A Táskát pendrive-val is használhatjuk, ekkor a cserélhető hordozó tulajdonképpen a hálózat szerepét tölti be a gépek között. Az asztali géppel hozzunk létre egy táskát az USB kulcson, másoljuk bele a módosítani kívánt fájlokat. Húzzuk le a pendrive-ot, egy másik gépen változtassuk meg az adatokat, és amikor visszadugtuk az eredeti asztali gépünkbe, kérjük az adatok frissítését a táskán belül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Magyar Nemzet kikutatta, hogy van még egy Soros, és ő pénzeli a Telexet

A Magyar Nemzet kikutatta, hogy van még egy Soros, és ő pénzeli a Telexet

A főváros kontójára álmodott nagyvonalú segélyprogramot a pesti vendéglátásnak a kamara

A főváros kontójára álmodott nagyvonalú segélyprogramot a pesti vendéglátásnak a kamara

A „fehérek bűntudatát” nem finanszírozza adófizetői pénzből Donald Trump

A „fehérek bűntudatát” nem finanszírozza adófizetői pénzből Donald Trump