szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Shock Desktop 3D és a Real Desktop segítségével az unalmas Asztalt...

A Shock Desktop 3D és a Real Desktop segítségével az unalmas Asztalt lecserélhetjük valódi 3D-s változatra, ahol az ikonokat egymásra helyezhetjük kockaként vagy lapokként, és úgy dobálhatjuk őket, mintha valódi tárgyak lennének. A dolog rendkívül látványos, ráadásul a háttértől kezdve az objektumok viselkedéséig és méretéig mindent testre szabhatunk a programban.

A jövő Asztalának alapjai?

A munkában alapvetően nem zavarja az embert ezt a megoldás, mivel  valóban csak az Asztal lesz 3D-s, minden más megmarad a „szokásos” Windows változatban.
Az Asztali ikonok azonban sokkal élettel telibbé válnak így, az embernek hirtelen kedve támad ide-oda lökdösni a kis kockákat, amelyek éppen egy-egy szerződést vagy termékfotót jelképeznek... Nos, akkor az elején egy kicsit talán mégis boríthatja a munkatempót... :)

A Real Desktop, teljes pompájában

A Shock Desktop Open GL-t, a Real Desktop pedig DirectX-et használ a 3D-s megjelenítéshez. A rendszer működését különösebben nem lassítják, de a saját funkcióik használatához azért nem árt egy erősebb videokártya.

Az kétségtelen, hogy a megoldás látványos, de ha sok hasonló ikonunk van (mondjuk rengeteg mappa van kirakva az Asztalra), akkor azok között csak úgy tudunk különbséget tenni, ha föléjük visszük az egérkurzort, hogy megjelenjen a feliratuk. Ennyit fel kell áldoznunk a kényelemből a külsőségekért.
Azt, hogy kinek mennyire hasznos ez a fajta 3D Asztal, mindenki maga döntse el, mint ahogy azt is, hogy megéri-e memóriát áldozni rá.
A két program között lényeges különbség, hogy a Shock Desktop ingyenes, így ahhoz témákat is letölthetünk a http://theme.docs.kr címről. A beállításoknál változtathatjuk az ikonok alapértelmezett méretét, formáját és a megvilágítás irányát, az árnyékok megjelenését is.

A Real Desktopnak ezzel szemben csak a Light változatáért nem kell fizetni, amely amúgy kezesebb, és több funkciót is kínál, mint a Shock Desktop (ráadásul tud magyarul is), de kevésbé testre szabható a külseje. Természetesen ha némi pénzt is áldozunk rá, a Real Desktop Standard (25 dollár) vagy Professional (39 dollár) változatai már kedvünk szerint alakítgatók.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Photo! 3D Album

 program segítségével játszi könnyedséggel...

100 ezer forintos jutalmat kapnak a fővárosi hajléktalanszállók dolgozói

100 ezer forintos jutalmat kapnak a fővárosi hajléktalanszállók dolgozói

Maradona nem csak focista, popsztár és népi hős is volt egyszerre

Maradona nem csak focista, popsztár és népi hős is volt egyszerre

Új iskolatípus: általános iskola után rögtön az egyetem előszobájába mehetnek a gyerekek

Új iskolatípus: általános iskola után rögtön az egyetem előszobájába mehetnek a gyerekek