szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Gmail Backup remek megoldás Windowson és Linuxon is, ha valamiért úgy...

A Gmail Backup remek megoldás Windowson és Linuxon is, ha valamiért úgy döntünk, hogy szeretnénk kézközelben tudni Gmail levelezésünket. Sajnos az OS X-es változat egyelőre csak készülőben van, de Windowson és Linuxon már tökéletesen használható a program. Kényelmesen, grafikus felületről. A parancssor iránt érdeklődők természetesen használhatják a kissé fapadosabb megoldást (a program könyvtárából). Ennek előnye, hogy egyszerűen automatizálható (például készíthetünk automatikus mentéseket a Windows Ütemezett feladatok lehetősége és a Gmail Backup parancssori alkalmazása segítségével).
Néhány mozdulattal lementhetjük leveleinket a szerverről

Aki viszont egyszeri mentésre vágyik, annak könnyű dolga lesz. Csak elindítja a programot, megadja a felhasználó nevét, a jelszavát, a célmappát (ahová a mentett levelek kerüljenek) és már indulhat is a backup. Pontosabban még arra is van lehetőségünk, hogy meghatározzuk, ha mondjuk egy adott dátum előtti vagy utáni levelekre van csak szükségünk, vagy kizárólag a legújabbakra.

A letöltött leveleket megnézhetjük akár az Outlook Expressben is

A letöltött leveleket külön fájlokban találjuk, így bármikor megnyithatjuk azokat az Outlook Express vagy a Mail segítségével.
Egy igazi backup program persze a visszaállításban is jeleskedik, s nincs ez másként itt sem. Egyetlen gombnyomással visszatölthetjük véletlenül törölt leveleinket a Gmail szerverre, a korábban lementett gyűjteményből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Védtelen Gmail fiókok

Las Vegasban, a Defcon hacker konferencián mutatták be azt a programot, amely automatikusan el tudja...