szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A videókommunikáció egyre jobban életünk részévé válik...

A videókommunikáció egyre jobban életünk részévé válik, hiszen a legújabb laptopok is már beépített webkamerákkal érkeznek. Ezek tulajdonosai és sokan mások is kipróbálhatják a Google legújabb szolgáltatását, a böngészőbe épített telefonos és videócsevegést. A Gmail segítségével így már nem csak email-ek és azonnali üzenetek küldhetők, hanem hangalapú és videócsevegés is folytatható.

Telepítés pillanatok alatt

A telepítéshez egyszerűen töltsük le a szükséges böngésző plug-int az alábbi oldalról.

A Gmail az első webes levelezőszolgáltatás, amelyben megjelenik a videócsevegés – a szolgáltatás természetesen a Google Alkalmazások csomagba tartozó, saját domainnévvel rendelkező Gmail-felhasználók, azaz közösségek, cégek és oktatási intézmények számára is elérhető.

Telepítés után új funkcióval bővül a rendszer

A Gmail mindig is több volt, mint egyszerű webes levelező, de mára egyfajta kommunikációs központtá nőtte ki magát, amely korábban nem létező szolgáltatásokat vezetett be a böngészők világába. A videócsevegés csak a legfrissebb azon újdonságok sorában, amelyeket a Google a Gmailben az elmúlt időszakban elérhetővé tett.

A telefonos és videócsevegés használatához Windows XP vagy Vista operációs rendszer, illetve Mac OS X v10.4-et vagy későbbi verziót futtató Intel-processzoros Macintosh számítógép szükséges. A szolgáltatás olyan böngészőkkel kompatibilis, amelyek támogatják a Gmail legújabb verzióját (Google Chrome, Firefox 2.0 és újabb, Internet Explorer 7.0 és újabb, Safari 3.0).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!