szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Állítsuk hát be mi is a más kiszolgálónál regisztrált...

Állítsuk hát be mi is a más kiszolgálónál regisztrált címünket, hogy Gmailen keresztül tudjunk levelezni vele! Ha azonban az e-mail kiszolgálónk nem támogatja a pop3-mas levélletöltést, akkor sajnos el kell búcsúznunk attól, hogy beregisztráljuk a címet a Gmailbe.
Lépjünk be a Gmail fiókunkba, és kattintsunk a Beállítások linkre a jobb felső sarokban. Válasszuk a fiókok fület, és klikkeljünk a További e-mail fiók hozzáadása hivatkozásra.

A leveleket a POP3 protokollon keresztül tölti le a Google

Megnyílik egy varázslószerű popup ablak, kövessük a lépéseket. Adjuk meg azt az e-mail címünket, amit be akarunk regisztrálni a Gmailbe. A következő lapon meg kell adnunk a fiókjelszót, illetve a pop3-as kiszolgálót, amit a Google az e-mail cím alapján megpróbál kitalálni nekünk, de ez sűrűn módosításra szorul. Lehetőség van továbbá beállítani, hogy a letöltött levelekből egy másolatot a szerveren hagyjunk, így ha levelezőkliens programmal is dolgozunk, akkor ott is le tudjuk majd tölteni a beérkezett leveleket.
Lépjünk tovább, ahol beállíthatjuk, hogy csak fogadni, vagy küldeni is szeretnék az megadott e-mail címmel leveleket. Nyílván az utóbbi beállítást válasszuk. Ezután be kell állítanunk egy nevet, amit majd a címzettek fognak látni a feladó sorában. A hitelesítés következik. Kapni fogunk egy levelet, amelyben találunk egy kódot, ezt a következő lapon be kell gépelnünk.

Habár rendelkezünk a fiókjelszóval és pop3 kiszolgálóval, mégis hitelesíteni kell

Innentől kezdve bizonyos időközönként lekérdezésre kerülnek a leveleink a távoli kiszolgálóról. Sajnos a lekérdezések sűrűsége nem állítható, de a beállításokon belül a fiókinformációnál találunk egy „E-mailek ellenőrzése most” linket, amivel manuális frissítésre kérhetjük a szervert.

Kézzel is frissíthetjük a leveleket, ha például fontos értesítést várunk

Innentől kezdve, ha levelet írunk, ki tudjuk választani a megfelelő feladót egy listából. Természetesen több fiókot is hozzáadhatunk a rendszerhez!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!