szerző:
techline.hu

Korábban bemutattuk a legjobb start oldalakat (ezeket minden böngészőben kedvünkre...

Korábban bemutattuk a legjobb start oldalakat (ezeket minden böngészőben kedvünkre beállíthatjuk, s a program indításkor ezeket nyitja meg automatikusan), amelyek között az iGoogle is megtalálható volt. Nem véletlen, ez az egyik legnépszerűbb ilyen oldal, hiszen az RSS feedektől a különféle apró online alkalmazásokig mindennel “megpakolhatjuk”.
Lássunk hát 10 olyan apróságot, amelyeket talán érdemes kitennie mindenkinek a saját iGoogle lapjára.

1. Binary Clock
A sokak által kedvelt Tokyoflash órák online változata. Kicsit szokni kell, de éppen ebben rejlik a varázsa. Első ránézésre mondjuk nem gondolná az ember, hogy leolvasható róla a pontos idő. A leolvasáshoz adunk egy kis segítséget:

- mindig a bal alsó sarokból kell kezdeni
- az első két oszlop az órát, a második kettő a percet, a maradék pedig a másodpercet jelöli, 24 órás formátumban
- az első sor LED-jeinek értéke 1, a második soré 2, a harmadiké 4, a negyediké pedig 8
- szóval a képernyőképen látható órán éppen 12:07:42 van
Akinek tetszik a stílus, és szeretne hasonlót képernyővédőben is - Macre és Windowsra egyaránt -, annak ajánljuk korábbi cikkünket.

2. Unit Converter
Nem élet az élet a mértékegységek közötti váltogatás nélkül. Ez valahogy mindig jól jöhet. A Unit Convert segítségével szinte minden mértékegységet ide-oda alakíthatunk. Egyedül valutaváltó nincs benne, de azt mutatunk mindjárt! :)

3. Currencies
Most akkor jöjjön a beígért valutaváltó, amely talán nem a legszebb kivitelezésű az amúgy népes felhozatalban, de legalább a mi kis forintunk létezéséről is hajlandó tudomást venni. Az árfolyam természetesen automatikusan frissül, így mindig az aktuális értéken válhatunk a különféle valutanemek között.

4. Bedrock Biorhythms
Aki szeretné előre tudni, hogy mire számíthat a hét napjain, annak jól jöhet a bioritmus grafikon, amely többek között fizikai, szellemi és érzelmi állapotunkról szolgál állandó felvilágosítással, s ehhez mindössze a pontos születési dátumunkra van szüksége. Aztán hogy ez kinek, mennyire jön be, az más kérdés... A bioritmus már csak ilyen változó...

5. Időkép - Élő időjárás
Mi nagyon kedveljük az Időkép oldalt, ahol folyamatosan tájékozódhat az ember az aktuális és a várható időjárásról. Bár a legvonzóbb a dologban a számtalan látványos időtérkép, azért ha szavakba öntve mondják el az aktuális időt, az sem rossz megoldás. Az iGoogle gadget változat ezt teszi, az oldal RSS-ére alapozva.

6. Útvonalterv
Ha sürgősen szeretnénk eljutni valahova kocsival, BKV-val, biciklivel vagy gyalog, az utvonalterv.hu oldalon könnyen megnézhetjük, merre és mivel érdemes nekiindulni az útnak. Az oldalról bővebben is írtunk korábban, ezúttal csak felhívjuk a figyelmet, hogy van iGoogle változata is (bár maga a térkép és az útvonal már a honlapon nyílik meg).

7. Visszaszámlálás
Ha folyamatosan szeretnénk látni, hogy hány nap van még hátra karácsonyig, vagy mondjuk családtagjaink szülinapjáig, a Visszaszámlálás Gadget lehet a jó megoldás. Csak megadjuk a dátumot és máris láthatjuk, hány nap van még hátra a fontos eseményig.

8. Mahjongg
Mahjongg rajongóknak elsőrangú választás lehet ez a kis gadget. Egy pillanat alatt nekikezdhetünk a játéknak, anélkül, hogy elhagynánk az iGoogle-t. Változtatható grafikai téma, különféle elrendezések és - munkahely barát - kikapcsolható hang. Minden, ami kell! :)

9. Gmail
Természetesen nem maradhat ki a Gmail modul sem, amelynek segítségével azonnal láthatjuk Gmail-es levelezésünk legfrissebb darabjait. Az egyetlen hátránya a dolognak, hogy ha munkahelyi gépünkön állítjuk ezt be, akkor rajtunk kívül mindenki más is láthatja azokat, s otthon a családtagokkal is így járhatunk. De ha nincs titkolnivalónk, akkor kifejezetten kényelmes megoldás.

10. Google Map Search
A végére nem mást hagytunk, mint a Google Maps gadgetet, amely interaktív térképként működik az iGoogle lapon belül. Pillanatok alatt megnézhetünk vele bármilyen térképrészletet, anélkül, hogy elhagynánk az iGoogle felületét. Természetesen utcanevekre is kereshetünk vele.

Természetesen ez egy szubjektív válogatás volt, éppen ezért örömmel fogadjuk, ha megosztják velünk a kommentek között, kinek melyik a saját kedvence a számtalan iGoogle Gadget közül.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
techline.hu Tech

Védtelen Gmail fiókok

Las Vegasban, a Defcon hacker konferencián mutatták be azt a programot, amely automatikusan el tudja...

Gyűlöletkeltő tanokat hirdetett egy prédikátor, kitiltották egy brüsszeli negyedből

Gyűlöletkeltő tanokat hirdetett egy prédikátor, kitiltották egy brüsszeli negyedből

A londoni magyar nagykövet nem tud leállni a cégalapítással

A londoni magyar nagykövet nem tud leállni a cégalapítással

Valakinek engednie kell: bekerül a Fortnite a Google Play áruházba?

Valakinek engednie kell: bekerül a Fortnite a Google Play áruházba?

Hírhedt milícia mészárolt le embereket Kongó ebolajárvány sújtotta részén

Hírhedt milícia mészárolt le embereket Kongó ebolajárvány sújtotta részén

Kálomista Gábor megvédi a „zaklatószínház” elnevezést

Kálomista Gábor megvédi a „zaklatószínház” elnevezést

Leégett egy lakás a Budai Várban

Leégett egy lakás a Budai Várban