szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Korábban mutattunk már több programot is, amelyek segítségével a helyi...

Korábban mutattunk már több programot is, amelyek segítségével a helyi menüt lehet kicsit bővíteni hasznos funkciókkal. Egyik cikkünkben mutattunk példát arra is, hogyan lehet a képfeldolgozási műveleteket - például méretezés, forgatás stb. - egy kattintással elintézni akár több fájlon is a helyi menü bevetésével. Ezúttal egy kicsit technikaibb lehetőséget mutatunk, talán nem is annyira a kezdő felhasználók számára, inkább a „középhaladóknak”, programozóknak.

Kiválaszthatjuk, milyen menüpontokra van szükségünk

A QwikTulz mappák és fájlok használatát megkönnyítő funkciókkal egészíti ki a Windows helyi menüjét. A segítségével egyetlen kattintással készíthetünk MD5 azonosítót állományainkhoz, és később bármikor ellenőrizhetjük annak esetleges változását, szintén egy mozdulattal. Vágólapra helyezhetjük az adott állomány teljes elérési útját, szöveges fájlokat nyithatunk meg a Notepadben, illetve tetszőlegesen beállítható szerkesztőben.
A mappák esetében megnyithatjuk a parancssort úgy, hogy azonnal a kiválasztott mappában találjuk magunkat ott is, vagy ugyanezt megtehetjük egy új Intéző-ablakkal. MD5 kódokat generálhatunk az adott mappa minden állományához (beleértve az alkönyvtárak tartalmát is), de ami még érdekesebb, egyetlen kattintással új meghajtót vagy ISO képfájlt kreálhatunk a kiválasztott mappából.

Bővített helyi menü

Ezek persze elsősorban rendszergazdáknak, programozóknak jelentenek hasznos és kényelmes megoldásokat. Otthoni felhasználóknak érdemes bevetni a FileMenu Tools  elnevezésű programot, amelyről részletes leírást találnak korábbi cikkünkben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Határozatlan időre felfüggesztik a közlekedési vizsgákat

Határozatlan időre felfüggesztik a közlekedési vizsgákat

A templomok nem zárnak, a katolikus miséket megtartják

A templomok nem zárnak, a katolikus miséket megtartják

Megjött a tájékoztatás: a jövő héten adják be a most elmaradt AstraZeneca-oltásokat

Megjött a tájékoztatás: a jövő héten adják be a most elmaradt AstraZeneca-oltásokat