szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Töltsük le a TipCamet, telepítsük fel, és indítsuk el.

Töltsük le a TipCamet, telepítsük fel, és indítsuk el. A program kéri, hogy telepítsünk fel egy mirror drivert, aminek köszönhetően jobb képet lehet majd „lelopni” képernyőről. Valóban ajánlott telepíteni!
A szoftverrel maximum 20 perces felvételeket készíthetünk, amelyekhez menet közben vagy utólag – mikrofonnal – még kommentárt is fűzhetünk, majd a uTIPu.com-on vagy a YouTube-on közzétehetjük a videókat.

3..2..1..csapó!

A felvételek FLV vagy AVI kiterjesztéssel menthetjük. Az előbbi fájltípus szükséges ahhoz, hogy internetes videomegosztókra is feltehessük a felvételt. A szoftver szerencsére nem túl bonyolult. A funkció gombok önmagukért beszélnek, az F10-zel tudjuk indítani és ugyanezzel tudjukszüneteltetni a felvételt. Mivel a STOP gombnak nincsen funkcióbillentyűje, ajánlott a videó végén az F10-et megnyomni, majd kézzel a STOP-ra kattintani. A Play billentyűvel visszajátszhatjuk, a Save-vel elmenthetjük a videót. Ha felvétel közben lenyomjuk az F9-et, akkor ráközelíthetünk arra a területre, ahol az egerünk áll. A Voice over opcióval utólag is elkészíthetjük/felülírhatjuk az alámondásokat.

A narancssárga részek mutatják zoomoláskor a képernyő sarkait

Az ablak alján a három kis ikonból a középső a beállításokat rejti. Itt határozhatjuk meg, hogy melyik eszközzel rögzítse a program a hangot, hova mentse a videókat. A Login fülön adhatjuk meg felhasználó nevünket/jelszavunkat a két videomegosztó oldalhoz, amelyből az egyiket mindenképpen töltsük ki, ha az interneten is közzé szeretnénk tenni a művünket. Az Advanced fülön tudjuk beállítani a felvett kép minőségét, felbontását és a képfrissítés számát. Itt lehet kiválasztani a „Use alternate encoding (.avi)” opciót, hogy AVI fájlokba mentsen a program.
Miután elkészült a videó (flv!), az Upload gombra kattintva feltölthetjük. A megnyíló ablakban adjunk meg egy címet, leírást, pár kulcsszót, állítsuk be a láthatóságot (public/private), és jelöljük ki, hogy melyik kategóriába tartozik a filmünk. Valójában elég csupán címet megadni, de ha ráérünk ,töltsük ki a többi mezőt is.

Így töltsük fel adatokkal az „Upload Video” ablakot

A maximális fájlméret 10 0Mbájt lehet uTIPu-n, és összesen 250 Mbájtnyi privát videó tölthető fel. A publikus videóknak nincs korlátjuk!


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!