szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Bár más módszerek is akadnak, a Game Protector egyike a legegyszerűbb módszereknek, ha egy...

Bár más módszerek is akadnak, a Game Protector egyike a legegyszerűbb módszereknek, ha egy programot elrejtenénk mások szeme elől, és még esetleg jelszóhoz is kötnénk a használatát, hátha mégis rátalálnak.

Pillanatok alatt beállíthatunk mindent

A használata pofonegyszerű: elindítjuk, megmutatjuk neki a biztonságba helyezni kívánt programfájlt, majd megadhatunk tetszőleges jelszót, illetve lecserélhetjük az adott program ikonját is. Így azután a kollégák vagy a főnök elől elrejteni kívánt játékból pillanatok alatt lehet a Windows Asztalán fontos munkának álcázott Excel fájl, amire még ha rá is kattint valaki, a jelszó hiányában elindítani akkor sem tudja a programot (munkahelyi gépen persze csak akkor, ha egyáltalán van lehetőségünk bármit feltenni a gépre). Természetesen nem vagyunk kötelesek az ikont is lecserélni, ha elegendő a jelszavas védelem, használhatjuk csak azt is.

Már csak jelszóval indítható...

A program lecseréli az eredeti .exe fájlt a védettre, de ha kérjük, .bak kiterjesztéssel létrehoz egy biztonsági másolatot róla. Ez mondjuk sosem árt, más kérdés, hogy később a backup fájlt érdemes máshol eltárolni, különben egy rafináltabb családtag vagy kolléga pillanatok alatt visszanevezi azt .exe-re, és már fut is a program. Ha tehát egy gépet többen is használunk, jól jöhet ez a megoldás, a „kisajátított" programok védelmére.
Szóval, kedves szülők, ha a gyerek gépén hirtelen nagy számú .xls és .doc fájl jelenik, korántsem biztos, hogy a lurkó beleszeretett az Office-ba…


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!