szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Korábban is írtunk már - nem is egy - olyan programról, amelynek...

Korábban is írtunk már - nem is egy - olyan programról, amelynek segítségével testreszabhatjuk a Windows helyi menüjét.
Az Open++ is ezt a “vonalat” képviseli. A programban találunk néhány előre definiált utasítást, amelyek amellett, hogy jól használhatók, arra is kiválóak, hogy rajtuk keresztül megismerjük a menüpontok készítésének mikéntjét.
A program elindítása után a helyi menü egy Open++ menüponttal bővül, itt találunk meg minden utasítást, amelyeket létrehoztunk vele. 

Kényelmesen dolgozhatunk a saját menü összeállításán

Elsősorban alkalmazások paraméterekkel kiegészített futtatását oldhatjuk meg kényelmesen. Természetesen kiválaszthatjuk az is, hogy milyen paraméterekkel induljon az adott alkalmazás. Ha például egy fájltípus szerkesztésére több programunk is van, ráadásul az adott program paraméterezhető, minden variációhoz létrehozhatunk külön menüpontot. Sőt, ha a Command helyett a Run with parameters lehetőséget választjuk, akár változó paraméterekkel is kényelmesen elindíthatunk bármilyen programot, ha a jobb gombbal rákattintunk és kiválasztjuk a Run with parameters menüpontot.

Az Open++ menüpont a helyi menüben

Az Open++ tehát elsősorban programozóknak, rendszergazdáknak lehet hasznos, bár ha ötvözzük a NirCmd alkalmazással akkor szinte bármilyen funkciót elkészíthetünk, hiszen a NirCmd (innen letölthető) kifejezetten arra épít, hogy megfelelő paraméterekkel indítva egy tucat különféle feladatot elvégezhetünk vele (újraindítás, vágólap törlés, óra eltüntetése a Tálcáról, ablakok középre helyezése stb.).
A két programmal együtt szinte bármit megvalósíthatunk, ami a helyi menüvel szóba jöhet.
Ha viszont valaki nem szeretne ennyit pepecselni, de igazán exkluzív lehetőségekre vágyik (titkosítás, fájlok végleges törlése, csoportos átnevezés, saját utasítások stb.), annak inkább a - szintén ingyenes - FileMenu Tools elnevezésű programot ajánljuk, amelyről korábbi cikkünkben bővebben is olvashatnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy felmérés szerint Amerikában főleg ezek az autók érik el a 300 ezer kilométeres futásteljesítményt

Egy felmérés szerint Amerikában főleg ezek az autók érik el a 300 ezer kilométeres futásteljesítményt

Miskolcon pótolnák be a tavaly elmaradt, idén megszűnő POSZT-ot

Miskolcon pótolnák be a tavaly elmaradt, idén megszűnő POSZT-ot

Videó: A rendőrök előtt hajtottak át az autók a piroson

Videó: A rendőrök előtt hajtottak át az autók a piroson