szerző:
techline.hu

Az idei évre is mutatunk „joker” ajándékokat, amelyekkel nem sülhetünk fel.

Az idei évre is mutatunk „joker” ajándékokat, amelyekkel nem sülhetünk fel. Értelemszerűen olyan dolgokat fogunk ajánlani, amelyeket mi is kipróbáltunk és jónak találtunk (ettől függetlenül ez egy nagyon szubjektív válogatás). A cikk végén pedig azok találnak egy gyűjteményt, akik notebookot, GPS-t vagy LCD tévét vásárolnának. Nekik a vásárláshoz adunk tanácsokat. Kategóriáinkat a bruttó árak alapján állítottuk fel. Az idei kínálat kicsit drágábbra sikerült, aki 20 ezer forint alatti ötletet keres, annak viszont tudjuk javasolni a tavalyi összeállítás első kategóriáját.
Az ott szereplő dolgok még egészen időtállónak bizonyultak (az áruk is csökkent azóta kicsit). Ha pedig valaki megfelelő számítógépes játékot keres ajándékba, elolvashatja korábban megjelent cikkünket is.

1. kategória (20 ezer forintig)
Sennheiser  CX300

Úgy tűnik, a Sennheiser CX300 időtálló alkotás lett, mert ebben az árkategóriában nem találtunk jobbat. Ha a megajándékozandó családtag szereti a zenét és van hordozható lejátszója (az eredeti fülessel), ezt az ajándékot biztosan értékelni fogja. Ízléses, remek mélyhang-kiemeléssel dicsekedhet, és korrektül kiszűri a környezeti zajokat.
(Ár: 7500 forinttól)

Microsoft Explorer Mouse
Úgy tűnik, ha egeret ajánlunk, képtelenek vagyunk elszakadni a Microsofttól, pedig higgyék el, nincs bennünk elfogultság. Azt viszont meg kell hagyni, hogy Redmondban nagyon értenek az elektronikus rágcsálókhoz. A Microsoft Explorer Mouse két dolog miatt is érdekes. 

Az egyik, hogy ez talán az eddigi legkényelmesebb egér, amelyet a kezünkbe fogtunk, a másik, hogy a Microsoft BlueTrack technológiának köszönhetően ez a rágcsáló szinte bármilyen felületen munkára fogható. Terítőtől a fa- vagy kőfelületekig bármin használható, ami „asztalként” szóba jöhet, s még egy átlátszó üveg asztallal sem lehet zavarba hozni. Az persze nem árt, ha a felület sima, de mi egy gyűrött pulóveren is próbára tettük, sikerrel. Emellett az Explorer Mouse vezetékmentes is, kapunk hozzá töltőt, de hetekig bírja egy töltéssel is, nagy igénybevétel mellett is. Windowsos PC-hez és Machez egyaránt kitűnő választás.
(Ár: 14 000 forinttól)

Vaja bőrtokok iPhone-hoz
Ha a megajándékozni szándékozott iPhone-t használ, és még nincs hozzá megfelelő tokja, választhatunk egyet (pénztárcától és ízléstől függően) a Vaja ízléses tokjaiból. Az iPhone fogását mi alapból kicsit bizonytalannak ítéltük meg, de egy vékony bőrtok abszolút jót tesz neki (nem csúszik ki az ember kezéből olyan könnyen a „kütyü”). Ráadásul védi az ütésektől, karcolásoktól is.
(Ár: 10 000 forinttól)

iPod Shuffle
Az Apple legapróbb zenelejátszóját immár félelmetes színválasztékban vehetjük meg, így fiataltól az idősebb korosztályig, fiúk és lányok, nők és férfiak számára egyaránt választhatunk belőle. A kis lejátszó felcsíptethető a ruhára, táskára, így még zsebre sincs szükség ahhoz, hogy magunkkal vigyük.
(Ár 14 000 forinttól (az 1 GB-os változat))

Wacom Bamboo
Sajnos nem mindenki nyerhet digitális rajztáblát Photoshop versenyünkön, de ajándéknak is kitűnő ötlet lehet egy ilyen. 

Annak idején az ArtRage szoftver (ez egy ingyenes festő program) bemutatásakor kitértünk a Wacom tábláira, és mivel akkor nagyon megtetszett ezek minősége, most is a Wacom kínálatából választottunk ajánlatot. A Wacoom Bamboo kiváló választás az alsó kategóriás táblák között.
(Ár: 14 000 forinttól)

Vásárlási utalványok
Ez az igazi jolly joker, hiszen szinte minden nagyobb üzlet esetében van lehetőségünk vásárlási utalványok megvételére. Ez ugyan nem túl elegáns ajándék (igaz, beletehetjük valamilyen ízléses borítékba), viszont célravezető akkor, ha halvány gőzünk nincs arról, hogy minek is örülne az illető.
(Ár: 5000 forinttól)


2. kategória (20 ezer forinttól – 100 ezer forintig)
Samsung SPF-83V, digitális képkeret
Egy ízléses és rendkívül „funkciódús” kis képkeret kitűnő ajándék lehet. A Samsung megoldásáról mindent leírtunk korábbi cikkünkben, így itt inkább csak megemlékezünk róla, de ami fontos: fantasztikus a képminőség, a 64 MB saját memóriát tetszőleges típusú memóriakártyával bővíthetjük, képes vezeték nélküli hálózatról is beolvasni képeket, lejátszik videókat is (a beépített hangszóró mellett hangkimenet is van rajta).

Canon PIXMA iP100
Ahogyan azt korábban is írtuk, egyre jobban teret hódítanak a notebookok. A mobil életvitelhez viszont néha nem árt egy könnyen hordozható, mégis hatékony nyomtató sem.

A Canon nyomtatója még a hordozható méretbe tartozik, ráadásul akár akkumulátorról is használható, így tökéletesen mobil. Még kábelekről sem kell gondoskodnunk, hiszen a nyomtató Bluetooth-on keresztül is képes értekezni a géppel. Színesben, A4-es méretig nyomtathatunk vele.
(Ár: 60 000 forinttól)

JBL Spyro
Kicsit elszaladt velünk a ló most, de valójában olyan ajándékokat keresünk, amelyek hasznosak és látványosak is egyben. A JBL hangszórói éppen ilyenek. 

A minőségükre nem lehet panasz, nagyon tisztán szólnak. Hölgyek számára remek választás egy JBL Spyro, amely több színben is kapható. A megjelenésén kívül további érdekessége, hogy érintéssel szabályozhatjuk rajta a hangerőt.
(Ár: 32 000 forinttól)

LG Flatron w2252TE
Akár asztali gépünk van, akár notebookunk, vannak olyan programok, amelyekkel érdemes egy nagyobb monitor előtt ülni. Ilyenek a különféle grafikai és fejlesztő alkalmazások a számtalan „palettájukkal” vagy éppen a játékok. 

Az LG monitora kiváló választás otthonra, hiszen rendkívül energiatakarékos (22 W-ot fogyaszt használat közben), és a 22”-os wide kijelző, az 1680x1050-es felbontással egészen különleges élményt nyújt azoknak, akik korábban kisebb monitor előtt ücsörögtek (notebook esetében is praktikus, ha hazatérve egy ilyenen dolgozunk második monitorként). Árkategóriájának megfelelően a színhűség szempontjából DTP munkára nem igazán alkalmas, de multimédiára, játékra (2 ms reakcióidő), filmek nézésre és persze különféle otthoni alkalmazások használatához tökéletes! És nem utolsó sorban: rendkívül „pofás” darab...
(Ár: 52 000 forinttól)

Adobe Photoshop Elements 7 és Premiere Elements 7
Az otthoni felhasználásra készült egyik legjobb grafikai és videoszerkesztő programcsomag, ami nem csoda, hiszen az Adobe-nak azért van gyakorlata mindkét területen. A 7-es verzió számos újítást hozott a korábbiakhoz képest.
A Premier Elementsben többsávos videoszerkesztés, rengeteg effekt, video DVD készítési lehetőség áll rendelkezésre, a Photoshop Elements pedig talán a legjobb nem professzionális fotóretusáló és grafikai szoftver, a nagy Photoshop eszköztárával.
Maceseknek csak a Photoshop Elements 6-os változata áll rendelkezésre, de az is kifejezetten jól sikerült, így ha maces rokonnak, barátnak keresünk olcsó, de jól használható grafikai szoftvert, nyugodtan válasszuk ezt.
(A Photoshop Elements 7 és Premiere Elements 7 ára együtt: 45 000 forinttól)

3. kategória (100.000 forinttól)
Samsung SP-P310ME, hordozható projector

Ha a család filmőrült, netán a családfő prezentációk vetítésével tölti fél életét, otthonra is kiváló ajándék lehet egy helytakarékos projektor. A Samsung projektorát elsősorban mobil használatra fejleszt3ették, kapunk hozzá egy kényelmes műanyag dobozt is, amelyben cipelhetjük. Így ha sokat vagyunk üzleti úton, ezzel a megoldással mindig lehet nálunk kivetítő, amelyet a notebookra kötve akár egy többfős társaságnak is demózhatunk.

Bár nem ez az elsődleges célja, de otthon is jól használható mozizásra, akár egy nagyobb falfelületre vetítve is.
(Ár: 105 000 forinttól)

Apple iPhone
Az iPhone immár Domino csomagban is kapható. Nem éppen olcsó, hiszen 139 980 forintot kell otthagynunk a 16 GB-os változatért, de a készülék tudását tekintve nem is olyan megbocsáthatatlanul magas ár ez (a felhasználói élmény és a rengeteg letölthető alkalmazás bőségesen kárpótolnak). 

Dominóval persze ajándékba is adhatjuk (azért az adatforgalmi díjakra figyeljünk, adatforgalmi díj szempontjából megfelelő díjcsomagot érdemes hozzá választani). WIFI, GPS, Bluetooth (ez utóbbi kicsit mondjuk korlátozott lehetőségekkel) egyaránt megtalálható benne, a kijelző képminősége első osztályú, és mivel rengeteg alkalmazást (közöttük 3D-s játékokat is) tölthetünk le hozzá, így nem csak telefonként és iPod-ként lophatja be magát a szívünkbe. A beépített fényképezőgép inkább csak mutatóba került a készülékbe, de ha hirtelen kell valamit megörökíteni (lehetőleg mozdulatlan valamit) és elküldeni a képet e-mailben, vagy feltenni a blogunkra, arra elmegy. A készülék használata valódi élmény, a Windows Mobile alapú telefonok elbújhatnak mellette a felület gördülékenységét és a funkciók kényelmes elérését tekintve.
(Ár: A 16 GB-os változat ára Domino csomaggal 139 980 forint)

Wacom Intuos
Az 1. kategóriában kitértünk a digitális rajztáblákra. Nos, ha valaki komolyabb változatra vágyna, a Wacom Intuos 3 A4 kitűnő választás lehet. Windowsos (Vista is) PC-vel és Mac-kel egyaránt remekül használható. A tábla mindkét oldalán találunk gombokat is, ezeket a driver telepítése után könnyedén átprogramozhatjuk úgy, ahogy a kedvünk tartja. Akár programonként is meghatározhatunk beállításokat, ha több képszerkesztőben dolgozunk.

A ceruza 1024 bit szinten nyomásérzékeny, emellett a dőlésszögét is érzékeli a rendszer. Két gombot is találunk rajta, ezeket szintén tetszés szerint programozhatjuk. A ceruza végén pedig mi más is lenne, mint - digitális - radír.
(Ár: 102 000 forinttól)

Canon HG20
A Canon HG20-as kamerájával akár 22 órányi HD fevételt is készíthetünk a készülék 60 GB-os merevlemezére. A kis készülék 1920x1080-as felbontásban is problémamentesen rögzít (AVCHD), és a képstabilizátornak köszönhetően még kézben tartva is remegésmentes felvételeket készíthetünk. 

Fényképezni is lehet vele SDHC memóriakártyára, de azért elsősorban akkor vegyük meg, ha kamerára van szükségünk. A képminőség kiváló, a kamera menüje egyértelmű és gyorsan használható. Van mikrofonbemenet is, a felvételek azonnali bemutatását pedig HDMI és komponens kimenetek segítik (egy Canon DW-100 külső DVD íróval akár közvetlenül a kameráról is kiírhatjuk az anyagot DVD-re, de természetesen mindent átvehetünk számítógépre is, ahol megvághatjuk a felvett videót). Az autofókusz kifejezetten gyorsan reagál, a 12-szeres optikai zoom pedig bőségesen elegendő. A tesztek során az akkuidő is dicséretesen jó volt, nem kellett óránként szaladgálni a töltőhöz. 
Érdekesség a 25P Cinema mód, amely kicsit „mozifilmes” hatást kölcsönöz a felvételeknek. A kamera egészen jól bővíthető: a mini vakupapucs több speciális kiegészítővel kompatibilis (például DM-100 mikrofont és VL-5 videofény). Elérhető továbbá számos kiegészítő objektív is, így a WD-H37II nagylátószögű konverter, TL-H37 telekonverter és FS-37U szűrőkészlet is.
A kamerához jár egy Blu-ray lemezek írására is alkalmas szoftver is.
(Ár: 202 000 forinttól)


Vásárlási szempontok
Végezetül pedig következzen egy kis gyűjtemény korábbi cikkeinkből, amelyek alapján mindenki eldöntheti vásárláskor, hogy melyik készülék lesz számára a legmegfelelőbb.
GPS választás itt. TFT monitor választási szempontok itt.
LCD TV vásárláshoz itt találnak tanácsokat. Ha valaki nem tud dönteni a plazma és az LCD tévé között, akkor itt adunk egy kis segítséget. Aki pedig notebookot venne, az itt és itt egyaránt talál segítséget.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Huszadjára is benyújtja az LMP az ügynökakták nyilvánosságra hozataláról szóló törvényjavaslatát

Huszadjára is benyújtja az LMP az ügynökakták nyilvánosságra hozataláról szóló törvényjavaslatát

Független civilként mutatta be a Hír Tv a pécsi Fidesz emberét

Független civilként mutatta be a Hír Tv a pécsi Fidesz emberét

Máig nem tudni, Orbán miért nem küldött gyásztáviratot Heller Ágnes halálára

Máig nem tudni, Orbán miért nem küldött gyásztáviratot Heller Ágnes halálára

Itt van Trump új terve Grönlanddal kapcsolatban

Itt van Trump új terve Grönlanddal kapcsolatban

Egy hónap múlva ilyenkor már ingyenesek lesznek a most fizetős YouTube-tartalmak

Egy hónap múlva ilyenkor már ingyenesek lesznek a most fizetős YouTube-tartalmak

Facebook-komment miatt tett feljelentést Jászapáti fideszes polgármestere

Facebook-komment miatt tett feljelentést Jászapáti fideszes polgármestere