szerző:
techline.hu

Bár favorizáljuk az ingyenes dolgokat, ezúttal csak részben tudunk ilyennel...

Bár favorizáljuk az ingyenes dolgokat, ezúttal csak részben tudunk ilyennel szolgálni. Két olyan programot mutatunk be, amelyek segítségével könnyedén szinkronizálhatjuk a WM alapú mobilt vagy PDA-t egy OS X-es Macintosh-sal.

Salling Media Sync - a félmegoldás, félig ingyen
Ha csak zenéket és Podcastokat szeretnénk szinkronizálni, a legegyszerűbb megoldás a Salling Media Sync használata, amely gyakorlatilag ingyenes, ám ha gyorsabb szinkronizálásra vágyunk, akkor fizetnünk kell érte 22 dollárt. Ha azonban nem sietünk, jól elleszünk az ingyenes verzióval is. 

A támogatott eszközök listája a programban

Kényelmesen kiválaszthatjuk benne, hogy mely lejátszási listákat (beleértve a Smart Playlisteket is) vegye alapul. 
Csatlakoztatáskor a programmal pillanatok alatt összerendelhetjük telefonunkat, ha az szerepel a támogatott eszközök képes katalógusában. Itt azt is látjuk, ha az adott eszközt USB storage módba kell esetleg kapcsolni a szinkronizáláshoz. 

Zenék és podcastok szinkronizálása

Mivel most egy Sony Ericsson Xperia X1 „üdül” nálunk, mi ezzel teszteltük. Problémamentesen működött minden (itt speciel át kellett állni Disk Drive módba).

Missing Sync for Windows Mobile - a tökéletes megoldás!
A tökéletes megoldás sajnos nem ingyenes. A Missing Sync for Windows Mobile viszont a pénzünkért cserébe nem csak az iTunes-ban tárolt dalainkat fogja kényelmesen dobálni gép és telefon között. Szinkronizálhatjuk vele a Safari könyvjelzőit, az iCal naptár- és tennivaló bejegyzéseit, az Address book címjegyzékét vagy éppen a pontos időt. Az iCal helyett használhatunk Entourage-ot is (Entourage 2004 vagy Entourage 2008), a szinkronizálás ekkor is megoldott. A címjegyzéknél minden adatot becsületesen átvisz a program az asztali gépről a mobilra, beleértve a fotót és a jegyzetet is.

Windows Mobile és OS X szinkronizálás, tökéletes kényelemben

De kapunk plusz modulokat is, amelyeknek a segítségével jegyzeteket, híváslistát, SMS bejegyzéseket is szinkronba hozhatunk a két készüléken. Az iPhoto segítségével a képek és videók oda-vissza küldözgetése megoldott, és fájlok szinkronizálására is van lehetőségünk. De ezek csak az alapból megkapott szolgáltatások, a rendszer bővíthető plug-inekkel. Ahol ez szerepet játszik - fájloknál, zenéknél - megválasztható, hogy a telefon saját memóriájába vagy valamelyik bővítőkártyára mentünk-e.

Megadhatjuk, hogy hová mentse a dalokat

Ahhoz képest, hogy mennyi funkciót gyömöszöltek a programba, a használata szerencsére nagyon egyszerű. Pillanatok kérdése „összelőni” a támogatott készülékekkel (ez a lista folyamatosan bővül az ingyenes frissítésekkel, mi itt is az X1-et használtuk a teszthez, és nem volt semmi gondunk vele).
Érdekesség, hogy nemcsak USB csatlakozáson, hanem Bluetooth-on is szinkronizálhatunk, ami nagy könnyebbség lehet, ha nem akarunk kábelekkel vacakolni. De van hálózati szinkron lehetőség is.
A program adott időközönként figyelmeztet is minket a szinkronizálásra, ha kérjük.

Minden modult testreszabhatunk

Mindent egybevetve, ha valaki kényelmesen szeretné Windows Mobile alapú készülékét minden szempontból szinkronban tudni maces alkalmazásaival, annak csak ajánlani tudjuk a Missing Sync-et (használatához minimum Tiger 10.4.9 kell és természetesen Leopard alatt is megy).


Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
"Titkos brit akció" – Kártérítési pert indít a kormánymédia lejárató kampánya miatt a politikai elemző

"Titkos brit akció" – Kártérítési pert indít a kormánymédia lejárató kampánya miatt a politikai elemző

Százmillióért toboroznak nyugdíjas dolgozókat a fővárosi fürdőkbe

Százmillióért toboroznak nyugdíjas dolgozókat a fővárosi fürdőkbe

Hidegfrontos hétfő - kettészakad az ország

Hidegfrontos hétfő - kettészakad az ország

Iszlamisták támadtak mali kormánykatonákra

Iszlamisták támadtak mali kormánykatonákra

Indulhat a gyártás, jön a 12 GB RAM – több memória kerül a telefonokba, mint a laptopokba

Indulhat a gyártás, jön a 12 GB RAM – több memória kerül a telefonokba, mint a laptopokba

Egy viszony miatt kellett lemondania a Warner Bros főnökének

Egy viszony miatt kellett lemondania a Warner Bros főnökének