szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Tudástár rovatunkban persze rengeteg további tippet is találnak olvasóink, sőt, a...

A Tudástár rovatunkban persze rengeteg további tippet is találnak olvasóink, sőt, a Kipróbáltuk rovatban is bemutattunk számos olyan alkalmazást, amelyek segítségével testre szabhatunk Windows funkciókat, vagy bővíthetjük az XP tudását. Emitt egy kis ízelítő, az idei kínálatból.

Írjon angol szövegkiejtő programot 1 perc alatt!
Lepjük meg ismerősünket egy alig 200 bájtos programmal, amely Windows XP-n és Vistán ki tudja ejteni a beleírt angol szövegeket és számokat! 

Utóbbi lehetőség hatalmas segítség lehet annak, aki most tanulja angolul a számokat.
Tovább a cikkhez

Így tüntetheti el az XP figyelmeztető buborékait
Ha valamiért nagyon ráuntunk az Taskbar órájánál állandóan megjelenő buborékokra, viszonylag könnyen megszabadulhatunk tőlük. Az eljárás egyszerű, mégis csak haladóknak javasolt.
Tovább a cikkhez

Turbózza fel az XP Intéző lehetőségeit, ingyenes kiegészítőkkel
A Windows Intézője közel sem nevezhető használhatatlannak, de azért ha igazán kényelmesen akarjuk használni (és nem akarunk helyette egy másik fájlkezelőt), érdemes egy kicsit „felturbózni”.
Tovább a cikkhez

Trükkös XP-megoldás: gyorsjegyzetek pillanatok alatt
Előfordult már, hogy egy dokumentumból szüksége lett volna néhány rövid részletre későbbi felhasználásra? Ilyenkor új dokumentumot nyitni, másolni, elmenteni... Ez bizony időrabló foglalatosság. A Windowsnak azonban van erre egy megoldása!
Tovább a cikkhez

XP tipp: tüntessük el az ikonokat az óra mellől!
Az óra melletti – ún. system-tray – ikonok eltüntetésére több okból is szükség lehet, nyilvános helyen üzemelő gépeknél pedig kifejezetten előnyös megoldás. Persze az is előfordulhat, hogy már annyi kis ikon csücsül az óra mellett, hogy egyszerűen idegesíti a felhasználót...
Tovább a cikkhez

Törölje ki jelszavai árulkodó nyomát!
A Windows lapozófájlja időnként fölöttébb kényes információkat is rejt. Ahhoz, hogy valóban biztonságban érezzük magunkat, nem árt időnként itt is takarítani.
Tovább a cikkhez

A Windows Update újraindulásának átmeneti kikapcsolása
A Windows Update alapvetően hasznos szolgáltatás, hiszen frissen tartja rendszerünket, ami manapság egyre fontosabb, ha mondjuk folyamatosan az internethez csatlakozik a gépünk. Azonban vannak idegesítő szokásai…
Tovább a cikkhez

Szabadítsunk föl több száz MB-ot egyetlen kattintással!
Az automatikus Windows Update által generált fájlok törlésével több száz Mbájtnyi helyet szabadíthatunk fel a merevlemezen. Ehhez egy apró segédprogramra van csak szükségünk.
Tovább a cikkhez

Mentsük meg vírusos vagy összeomlott rendszerünket!
Összeomlott a rendszerünk? Netán vírusos lett? Nos, nem kell elkeseredni, hiszen be lehet vetni egy jól összeválogatott mentőcsomagot.

Ennek a segítségével eltakaríthatjuk a vírusokat, lementhetjük fontos adatainkat és helyreállíthatjuk a rendszert.
Tovább a cikkhez

Így törölheti a kitörölhetetlennek tűnő fájlokat
Egyes fájlokat, ikonokat egész egyszerűen nem lehet törölni. Ilyen esetekben jól jöhet egy univerzális „szer”, amellyel még a legmakacsabb „foltokat” is eltávolíthatjuk.
Tovább a cikkhez

A Shift gomb többet tud, mint gondolnánk
Általában akkor nyomkodjuk a Shift billentyűt, ha a szövegszerkesztőben nagy betűvel szeretnénk írni. Pedig ehhez a gombhoz remek funkciók is tartoznak a Windows XP-ben.
Tovább a cikkhez

Gyorsítsa munkáját a Windows gombbal
Szinte minden modern PC-s billentyűzeten megtalálható a Windows logót ábrázoló gomb. 

Legtöbben csak a Start menü előhívására használják, pedig számtalan dologra jó még!
Tovább a cikkhez

Hibaelhárítás, ha már el sem indul a gépünk
A helyreállítási konzol egy mentőeszköz, amelyben parancsok segítségével képesek vagyunk olyan problémákat megoldani, amelyek miatt a rendszerünk már nem képes elindulni. A Microsoft haladó felhasználóknak ajánlja a konzol használatát és csak olyan esetben, amikor már csökkentett módban sem hajlandó elindulni a gépünk.
Tovább a cikkhez


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már szombaton nyitnak a katolikus templomok, és lehet miséket tartani

Már szombaton nyitnak a katolikus templomok, és lehet miséket tartani

Elmarad a Forma-1-es Kanadai Nagydíj, Törökország lehet a beugró

Elmarad a Forma-1-es Kanadai Nagydíj, Törökország lehet a beugró

Gulyás: Következőnek a papok és lelkészek kapnak oltást

Gulyás: Következőnek a papok és lelkészek kapnak oltást