szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Így történhet meg, hogy a legújabb netes „találgatás&rdquo...

Így történhet meg, hogy a legújabb netes „találgatás” témája egészen konkrétan a kiszivárgott Windows 7 béta… tálcája!

A vita úgy indult, hogy többen megjegyezték: a Win7 tálcája, és a futó programok „fülei” sokkal nagyobbak, mint az XP vagy a Vista esetében. Ebből aztán kirobbant az óriási „flame”, miszerint nem is nagyobb csak a szemünk játszik velünk a grafika miatt, illetve van „nagyobb, de csak mert béta” és hasonló vélemények. (mondtam már, hogy a netesek nagyon ráérnek?)

A vitát lezárandó, íme a hivatalos Windows-tálca méregetés eredménye, pixelre pontosan!

És hogy miért lesz nagyobb illetve szelősebb a Win7 tálcája, holott már 1995-től ugyanazokkal a méretekkel dolgozik (dolgozott) a Microsoft?

Nos nem tudjuk… talán öregszenek Redmond-ban és már romlik a szemük. De valószínűbb magyarázat - már nagyobb felbontásban dolgoznak a felhasználók, (a Win95 megjelenésekor még a 800*600 pixel volt az általános) így marad hely az ilyen „szellős” megoldásokra is.

Egy opcióval még nagyobb lehet a Win7 tálca...


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!