szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

… vagy inkább hírhedtek.

… vagy inkább hírhedtek. A legelterjedtebb, a „program szabálytalan műveletet hajtott végre” ablakocska „jelentés küldése a Microsoftnak” gombocska – gyakorlatilag nincs élő ember a galaxisban, aki erre a jelentésre választ, netán megoldást („jó napot kívánunk! Ezért és ezért fagyott le, üdv, Microsoft”) kapott volna. De a Win95 óta velünk élő, hiperlinkekkel működő, interaktívnak kikiáltott Súgó sem jobb…

Most azonban úgy tűnik a Microsoft kitalált valami újat (és első pillantásra jót): ez pedig a lépésről-lépésre hibaelhárító (hivatalos magyarítása még nincs, angolul: Problem Steps Recorder).

Ha hibával szembesülünk, akkor lépésről-lépésre (mintha csak sok-sok képernyőképet készítenénk) rögzíteni tudjuk a folyamatot, és a mögötte zajló „történéseket” is – nem csak képernyőképekről van tehát szó, hiszen egy XML fájlban elmentésre kerülnek az adatok/folyamatok is. Végül az egészet összecsomagolja nekünk a Windows 7, és ezt a pakkot máris küldhetjük a helpdesk-nek. Ott pedig lépésről-lépésre vissza tudják nézni, mi is történt valójában.

Remek ötlet, kiváncsiak vagyunk, mennyire fog beválni a végleges Win7-ben! Nemsokára mi is részletesen kivesézzük ezt a funkciót (is)!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!