szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Érdekes, hogy miközben TAG-elni is lehet már a Firefox 3-ban a könyvjelzőket, arra...

Érdekes, hogy miközben TAG-elni is lehet már a Firefox 3-ban a könyvjelzőket, arra valamiért nem gondoltak a fejlesztők, hogy kedvenc oldalainkat esetleg billentyűkombinációk használatával is elérhessük.
Szerencsére a Firefox tudása szinte a végtelenségig bővíthető különféle plug-inekkel (ezért is szeretjük), és természetesen az említett gondra is van megoldás közöttük.

Feledékenyeknek súgó

A SiteLauncher működik Windowson és Macen is, a telepítése, a plug-ineknél megszokott módon, nagyjából egy kattintásból és a Firefox újraindításából áll.
A modul Options ablakában adhatjuk meg (a telepítés után a menüben megjelenik egy Site Launcher menüpont), hogy milyen kombinációra jelenjen meg az úgynevezett Launcher, amelyből kényelmesen kiválaszthatjuk a felvett könyvjelzőket (például ha elfelejtenénk a megadott variációkat), illetve azt is, hogy milyen kombinációkkal szeretnénk elérni közvetlenül egy-egy weboldalt.
A program alapértelmezésben is tartalmazza 14 közkedvelt weboldal linkjeit, de ezek közül természetesen törölhetjük azt, amire nincs szükségünk és felvehetünk hozzájuk (vagy helyettük) újabbakat. Érdemes persze a számunkra legfontosabb oldalakat elérhetővé tenni, annyit, amennyit még kényelmesen meg tudunk jegyezni.

Könnyen konfigurálható

A súgóként használható Launcher felülete testre szabható, szabályozhatjuk a színeit, az átlátszóságát, vagy akár „kezdőoldalnak” is betehetjük a hotkey listánkat. Kérhetünk lekerekített sarkokat és különféle átmeneteket, egyszóval olyanná tehetjük, amilyenné akarjuk.
Az újabb oldalak felvétele is egyszerű, hiszen böngészés közben a Ctrl + Shift + S kombinációval azonnal hozzáadhatjuk azt a listához, megadva egy tetszőleges gyorsbillentyűt.
Kis gyakorlás után rendkívül meggyorsítja a munkát, hiszen nem kell a könyvjelzők között keresgélnünk, egérrel vacakolnunk, vagy ami még rosszabb, beírnunk az URL címet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
13 ezer kilométert utazott egy galamb az USA-ból Ausztráliáig, most megölhetik a fertőzésveszély miatt

13 ezer kilométert utazott egy galamb az USA-ból Ausztráliáig, most megölhetik a fertőzésveszély miatt

Strasbourg szerint a fokozott rendőri ellenőrzés nemzetközi egyezményt sért

Strasbourg szerint a fokozott rendőri ellenőrzés nemzetközi egyezményt sért

Mindent kijavít és elnézést kér a Cyberpunk 2077 fejlesztője a játék állapota miatt

Mindent kijavít és elnézést kér a Cyberpunk 2077 fejlesztője a játék állapota miatt