szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Úgy néz ki, a Microsoft kivételesen igyekszik mindent jóvátenni a Windows 7-ben...

Úgy néz ki, a Microsoft kivételesen igyekszik mindent jóvátenni a Windows 7-ben, amit a Vistában elszúrt. A Vista User Account Controlja egy biztonsági szempontból kétségtelenül hasznos (ha elvonatkoztatunk attól, hogy az átlagos felhasználó elolvasás nélkül jóváhagy szinte bármit, amiről felugrik egy figyelmeztetés), de rendkívül kényelmetlenre sikerült biztonsági szolgáltatás. 

Kezesebb, mint az elődje

Egy otthoni számítógépen rendkívül idegesítő az állandó akadékoskodás: telepítünk, vagy rendszerbeállítást módosítunk, a Vista mindenre visszakérdez, akár többször is. A kikapcsolt UAC-vel viszont kinyírjuk a Vista egyik biztonsági megoldását.
A Windows 7-ben az UAC már “nevelhető”. Ha akarjuk, minden változtatás előtt nyaggat minket az elfeketedő képernyővel, de úgy is beállíthatjuk, hogy csak akkor szóljon, ha egy program akar valami huncutságot csinálni, és lehetőleg akkor is diszkréten tegye, elsötétedő képernyő nélkül. A kikapcsolás lehetősége is megmaradt, de az új megoldás talán kevésbé frusztráló, így remélhetőleg nem kapcsolja ki rögtön mindenki a Windows 7-esben is az UAC-t, mint teszik azt sokan a Vistában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Négy életképes embriót hoztak létre a kihalás szélén álló északi szélesszájú orrszarvúk megmentésére

Négy életképes embriót hoztak létre a kihalás szélén álló északi szélesszájú orrszarvúk megmentésére

Eddigi legnagyobb szabadidő-autójával rukkolt ki a Volkswagen

Eddigi legnagyobb szabadidő-autójával rukkolt ki a Volkswagen

Bekapcsol, párosít, hallgat – mit tud most egy bluetooth-füles?

Bekapcsol, párosít, hallgat – mit tud most egy bluetooth-füles?