szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Usernamecheck pontosan azt a szolgáltatást nyújtja, amit az oldal neve is sugall: ellenőrzi...

A Usernamecheck pontosan azt a szolgáltatást nyújtja, amit az oldal neve is sugall: ellenőrzi, hogy az általunk megadott felhasználónév elérhető-e a legnépszerűbb, regisztrációhoz kötött weboldalakon. Pillanatnyilag 68 oldalt vizsgál meg, sajnos azonban ezek között nincsen magyar. A kínálat azonban így is impozáns: 12seconds, Behance, Blogger, Brightkite, Colourlovers, Corkd, Dailymotion, Delicious, Digg, Diigo, Disqus, Ebay, Etsy, Favtape, Ffffound, Flickr, Friendfeed, Funnyordie, Gmail, Hellotxt, Hexday, Identica, Ilike, ILikeTotallyLoveIt, Imageshack, Isfingawesome, Jaiku, Koornk, Kwippy, Lastfm, Linkedin, Livejournal, Magnolia, Meemi, Mixx, Multiply, Myspace, Odeo, Pandora, Picasa, Plurk, Posterous, Pownce, Rejaw, Smugmug, Soundcloud, Steam, Stumbleupon, Technorati, Tinyurl, Tipd, Tipjoy, Tumblr, Twitter, Typepad, Uservoice, Ustream, Vimeo, Virb, Visualizeus, Vox, Wakoopa, Wordpress, Xing, Yahoo, Yotify, Youtube, Zooomr.
Az utolsó sorban találunk egy Comming Soon feliratot is, ami jelzi, hogy a kínálat folyamatosan bővül. 

Népszerű nevekkel szinte sehol sem érdemes próbálkozni

Amikor megadjuk, hogy milyen felhasználónévre vagyunk kíváncsiak, akkor a weboldalak logói és linkjei mellett sorban egymás után megjelennek az Available, illetve a Taken feliratok. Ezek a zöld és piros színnel írt szövegek egyben hivatkozások is. Ha elérhető még a keresett felhasználónév, akkor a hivatkozás az adott oldal regisztrációjához vezet. Ha már más használja a nevet, akkor ennek a felhasználónak az adatlapjára jutunk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!