szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A legtöbb böngésző már támogatja a több lapos böngészést...

A legtöbb böngésző már támogatja a több lapos böngészést, beleértve a Firefoxot is. Ám ha túl sok lapot nyitunk meg egyszerre, a lapokat jelképező „fülek” sajnos nem férnek el egymás mellett, és csak görgetéssel juthatunk a „kimaradókhoz”, ami kicsit rontja a fülek nyújtotta kényelemet.

A nyitott lapok nem mindig férnek el egy sorban

A Firefox esetében azonban erre van egy abszolút kényelmes megoldás, ami azt használja ki, hogy ma már a legtöbb weboldalhoz úgynevezett favicon-t társítanak. Ez egy ikon fájl (kisméretű kép), amely legtöbbször a böngészők címsorában látható az URL előtt, de a Firefoxban éppígy megjelenik az elmentett könyvjelzőknél, sőt a lapokat jelképező „füleken” is.

Kiválaszthatjuk, mely oldalak jelenjenek meg automatikusan ikonként

A FaviconizeTab kiegészítővel a Firefox Macen, Linuxon és Windowson egyaránt képessé válik arra, hogy a füleken csak ezeket a faviconokat mutassa a megnyitott oldal neve helyett, jócskán megnövelve így az egyszerre átlátható lapok számát. Mivel a faviconok általában logók vagy az adott oldalra nagyon jellemző grafikák, könnyen átlátjuk így is, hogy melyik fül melyik honlapot rejti.

Meghatározhatjuk, melyik oldal miként jelenjen meg

Több beállítási lehetőség is kínálkozik: bekapcsolhatjuk, hogy automatikusan ikonként jelenjenek meg az általunk kiválasztott lapok és hozzárendelhetjük a funkciót egy tetszőleges billentyű megnyomásához + kattintáshoz az adott fülön (esetleg dupla kattintáshoz). Így ha kezdenek nagyon torlódni az oldalak, egy pillanat alatt helyet csinálhatunk az újabb füleknek, anélkül, hogy ezért bezárnánk lapokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Törökországban használni kezdik az 50 százalékos hatékonyságú kínai vakcinát

Törökországban használni kezdik az 50 százalékos hatékonyságú kínai vakcinát

A fajok tömeges kihalására figyelmeztetnek a világ legnagyobb tudósai

A fajok tömeges kihalására figyelmeztetnek a világ legnagyobb tudósai

Már a brazil koronavírus-mutáció is megjelent az Egyesült Királyságban

Már a brazil koronavírus-mutáció is megjelent az Egyesült Királyságban