szerző:
hvg.hu

Az Amazon online áruház által forgalmazott elektronikus könyveket a Kindle nevű digitális készülék mellett rövidesen már mobiltelefonjukon is olvashatják az irodalom barátai.

Az NBC értesülései szerint a vállalat szóvivője pénteken jelentette be, hogy a könyvek rövidesen „számos telefontípuson” elérhetőek lesznek. A cég egyelőre nem közölte, hogy pontosan milyen készülékekről van szó s mikortól lesznek elérhetőek a mobilkönyvek.

A szintén az Amazon tulajdonában álló Mobipocket könyvei már egy ideje olvashatóak bizonyos „okostelefonokon”. Múlt hét csütörtökön pedig a Google jelentette be, hogy a Book Search nevű könyvkeresőjében elérhető kiadványokat az iPhone-felhasználók, illetve a keresőcég által kifejlesztett Android operációs rendszert futtató készülékek - jelenleg ez csak a G1-et jelenti - tulajdonosai is olvashatják.

A várakozások szerint az Amazon rövidesen bemutatja a 2007-ben indított Kindle legújabb változatát. A vezeték nélküli e-könyvolvasóra jelenleg mintegy 230 000 mű tölthető le.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

A könyvnyomtatás végét jelenti a forradalmi e-könyv?

Az egyik nagy szórakoztató-elektronikai cég piacra dobta a hagyományos könyvolvasás élményét a leginkább visszaadó készülékét. A keményfedeles kötetre hasonlító szerkezet egyszerre akár 160 művet is képes tárolni.

Bari Máriusz Tech

Kindle: égetve vagy olvasva jobbak a könyvek? - videóval

Öt és fél óra alatt fogyott el az Amazon által a napokban bejelentett elektronikus könyvolvasó - írja az Engadget hírportál. A vélemények megoszlanak a Kindle névre kereszelt készülékről: egyesek szerint ronda és használhatatlan, mások szerint az olvasás jövőjéről van szó.

Kis Jézust ilyen furcsa jászolban még nem láttunk

Kis Jézust ilyen furcsa jászolban még nem láttunk

A rák nem fog eltűnni, de kezelhetővé válhat

A rák nem fog eltűnni, de kezelhetővé válhat

A konzervatív választóknak nagyon nem tetszik a Brexit-megállapodás

A konzervatív választóknak nagyon nem tetszik a Brexit-megállapodás

Szörnyen rossz véleménnyel vannak a magyarok az oktatásról és a tanári fizetésekről

Szörnyen rossz véleménnyel vannak a magyarok az oktatásról és a tanári fizetésekről

Verhetetlen volt Liu Shaoang a világkupán

Verhetetlen volt Liu Shaoang a világkupán

Adventi beszéd: testvériséget sürgetett Ferenc pápa

Adventi beszéd: testvériséget sürgetett Ferenc pápa