szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Korábban mutattunk már néhány tippet arra, miként használhatjuk ki a Windows...

Korábban mutattunk már néhány tippet arra, miként használhatjuk ki a Windows Asztalát a végletekig. Akkor még nem létezett a Stardock azon programja, amelyet most bemutatunk, így az akkori összeállításból kimaradt, pedig nagy segítség lehet az Asztal hatékony kihasználásában.
A Stardock Fences működik Windows XP, Vista, sőt a készülő Windows 7 alatt is, a segítségével az ikonokat kategóriákba sorolhatjuk és átlátható módon rendezhetjük őket el az Asztalon.

Átláthatóan elrendezett ikonok

A program használata rendkívül egyszerű: kijelöljük az egy csoportba szánt ikonokat, programokat, fájlokat, majd egy jobb klikk után a megjelenő menüponttal csoportba rendezhetjük őket. Adunk egy nevet a csoportnak és már készen is vagyunk. Minden csoport elkülönülten, egy átlátszó háttérrel jelenik meg, ennek köszönhetően átláthatóbbá válnak az ikonok, és az Asztal háttérképébe sem olvadnak bele annyira. Igaz is, ha éppen nincs rájuk szükségünk, és inkább a kedvenc háttérképünkben gyönyörködnénk, csak duplán kattintunk az Asztalon, és máris eltűnik minden zavaró ikon. Még egy duplázás, és visszakapjuk őket.

A programnak azonban két hátránya is van. Az egyik, hogy minimum Microsoft .NET Framework 2.0 szükséges a használatához, a másik, hogy jelenleg még béta verzió, így egyelőre inkább a kísérletező kedvűeknek javasoljuk a használatát (igaz, nálunk problémamentesen működött). Az is igaz persze, hogy ez utóbbi „hátránynak” köszönhetően, a most letölthető változatot 2009. augusztus 31-ig ingyen használhatjuk (elvileg utána is ingyenes marad az alapverzió, de később lesz majd megvásárolható Pro változat is, további funkciókkal).

Még gyorsabb, ha előre definiált erendezést választunk

A Fences egyébként nagyon készséges, a telepítés után az első indításnál rögtön felajánlja, hogy automatikusan elrendezi nekünk az ikonokat, és ezt jól is csinálja. Pillanatok alatt rendet teremt a káoszban. 

Az alapok jellemzőit is mi határozhatjuk meg

Az ikoncsoportokat jelző alapok színét és áttetszőségét kedvünk szerint átállíthatjuk, az adott elrendezésekről pedig pillanatfelvételeket készíthetünk, így ha valamit átrendeztünk, bármikor visszaállhatunk egy korábbi elrendezésre.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!