szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A változatok sok meglepetést nem hoztak, viszont átgondoltabb lett a különböző...

A változatok sok meglepetést nem hoztak, viszont átgondoltabb lett a különböző Windows 7 verziók közötti váltás. A rendszer feltelepítésével ugyanis az összes változat funkciója, szolgáltatása a gépre kerül, így egy esetleges upgrade esetén még a telepítő DVD behelyezésére sincs szükség. Úgy lehet tehát a Home Premium verzióról Professionalra frissíteni, hogy semmit sem kell a gépre telepíteni, csupán az új szolgáltatásokat fogja bekapcsolni a rendszer. Talán páran feltették magukban a kérdést, hogy mi történik azokkal a funkciókkal a frissítés során, amelyek Home Premiumban szerepelnek, de Professionalban nem. Ilyen esetben nem lesznek kikapcsolva a régi szolgáltatások, azaz elérhető lesz például a Media Center a Professional alatt is.

A Microsoft két fő verziónak a Home Premium és Professional változatok szánja, e két rendszer ugyanis a felhasználók 80%-ának igényeit kielégíti. A Home Premium az otthoni felhasználók számára ajánlott, akik szeretik a szép megjelenést (Aero) és a multimédiás alkalmazásokat (Media Center, Mobility Center, DVD lejátszás és írás).

Multitouch technológia a Windows 7-ben

A Professional változat még Business néven volt fellelhető a Vistában. Lelkes felhasználóknak vagy kisebb cégek dolgozóinak, elsősorban munkaállomásnak szánták. Számos szolgáltatása mellett megtaláljuk benne a prezentációs módot és a távoli asztalra csatlakozás lehetőségét is.

Windows 7 Starter: A Starter a fejlett országokban nem lesz elérhető, , nincs dobozos változata és csakis géppel együtt lehet megvenni. Olcsó és szerényebb számítógépeken futtatható, rengeteg korlátozással. Maximum 3 program futtatható egyszerre, van processzor, merevlemez és memóriakorlátja is, de ezekről pontos információ még nem született.

Windows 7 Home Basic: Az eredeti elképzelések szerint ezt a változatot is csak géppel együtt lehet megvásárolni, de egyes források szerint a fejlődő országokban dobozos változata is lesz. A Start változathoz hasonlít, de a limitálásokat kihagyták belőle. Az Aero felület viszont nem használható ezen a rendszeren.

Windows 7 Enterprise: Nem lesz dobozos változata, csakis vállalatok számára elérhető a Volume License-en keresztül. Tartalmazza az összes biztonsági funkciót (pl. BitLocker) és nyelvfüggetlen a felülete.

Windows 7 Ultimate: A Vistához hasonlóan az a csomag, amely az összes szolgáltatást és funkciót tartalmazza, éppen ezért ez a legdrágább rendszer. Az ára körülbelül 70 ezer Ft lesz.

A felsorolt verziók többségéből lesz 32 bites és 64 bites változat is, illetve lesznek úgynevezett „N” változatok is, amelyek EU-előírások miatt nem tartalmazzák a Windows Media Player lejátszóprogramot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Becsatornáznák a rendőrséghez az autós szabálytalanságokról készült videókat

Becsatornáznák a rendőrséghez az autós szabálytalanságokról készült videókat

Videó: Addig bosszantotta a teknős az oroszlánokat, hogy azok inkább leléptek

Videó: Addig bosszantotta a teknős az oroszlánokat, hogy azok inkább leléptek

Eddigi legnagyobb szabadidő-autójával rukkolt ki a Volkswagen

Eddigi legnagyobb szabadidő-autójával rukkolt ki a Volkswagen