szerző:
techline.hu

A recesszió sötét fellegeinek árnyékában az informatikai viszonteladók...

A recesszió sötét fellegeinek árnyékában az informatikai viszonteladók érthető módon idegesek, különösen azért, mert néhány ügyfelük szünetelteti a projekteket, vagy halogatja döntéseit. A recesszióra azonban tekinthetünk úgy is, mint ami új lehetőséget jelent a növekedésre. Például 2001-ben, a dotcom buborék kipukkadásakor sok viszonteladó megerősödve került ki a válságból. Ezt annak köszönhették, hogy nem engedtek a rövid távra tervezés csábításának, és betartottak néhány egyszerű szabályt. Röviden: minden viszonteladónak, aki gyarapodni szeretne a recesszió idején, oda kell figyelnie az alábbi öt fontos szempontra:

Fedezzen fel új üzleti területeket – recesszió idején a vállalatok költségeik csökkentésére kényszerülnek. Mutassa meg az ügyfeleinek, hogyan tudják hatékonyabban kezelni meglévő erőforrásaikat az infrastruktúra konszolidálásával: azonosítsa, hogy milyen erőforrások állnak rendelkezésre, és hogyan használják azokat, csökkentse a rendszeren belüli redundanciát, és javítsa a kihasználtságot. Vegye fontolóra a projekt- és portfoliókezelést. Ez a projektek tervezésére, kezelésére, felmérésére és rangsorolására szolgáló módszer egyre szélesebb körben válik népszerűvé, mivel biztosítja a projektek megfelelő eredményességét.

Legyen óvatos az árrés csökkentésével – nagyon csábító gondolat az árrés minimalizálása egy-egy nagyobb üzlet elnyerése érdekében. Ugyanakkor az ésszerű árrés fenntartása kulcsfontosságú, hogy nehéz időkben is sikeresek legyünk. Éppen ezért érdemes a nagyobb nyereséget kínáló szolgáltatási szektorra koncentrálni. Sok gyártóval ellentétben a CA a szolgáltatások terén nem versenyez a partnereivel.

Gondolkodjon hosszú távon – a recesszió során csábító lehet a rövid távra tervezés. Az egyes területekre, például a marketingre szánt kiadások csökkentésével ugyan pénzt spórolhat, de ez sokkal tovább érezteti hatását, mint gondolná. Ehelyett koncentráljon arra, amire most van szüksége az ügyfélnek: költségcsökkentés, hatékonyság, üzleti optimalizálási technológiák. A CA nagyvállalati informatikai felügyeleti kínálata tele van olyan megoldásokkal, amelyek konszolidációval és optimalizálással csökkentik a birtoklás teljes költségét (TCO). Sok megoldás ezek közül egy éven belül megtérülést kínál, és ez kulcsfontosságú lehet az ügyfelek számára a jelenlegi környezetben. Partnerként a gyors megtérülésű termékek értékesítésével alapozhatja meg a jövő fenntartható üzletmenetét.

Készüljön fel a válság végére – a recesszió idővel véget ér, a csökkenés újra növekedésbe fordul. Mindenképpen készüljön fel a felszálló ágra. Fordítson időt és erőforrásokat a munkatársak továbbképzésére és oktatására, hogy a vész elmúltával teljes erővel vethesse magát a versenybe. A CA olyan szállító, amelynek erős partnerprogramja átfogó képesítési kezdeményezéseket és jelentős pénzügyi előnyöket, például marketingfejlesztési alapokat, ügyletregisztrációra épülő kifizetéseket és pénzvisszatérítéseket kínál.

Emberek – végül, de nem utolsósorban gyakran elfelejtik, hogy emberekről van szó. A nehéz időkben a sikerhez remek csapatra van szüksége. A gyakorlott emberek elhivatottsága, motiváltsága és hajlandósága a cég legértékesebb vagyona, amit nagyon nehéz pótolni.

Ezen elvek olyan alapot teremtenek az informatikai viszonteladóknak, ahonnan könnyebben javíthatják piaci helyzetüket a recesszió idején. Például egy egyszerűbb és hatékony informatikai infrastruktúra-felügyeleti megoldással az ügyfelek jelentős mértékben csökkenthetik működési és eszközköltségeiket, recesszió idején pedig pont erre van szükségük. Bár a gazdasági folyamatok jelenleg lefelé mutatnak, az informatikai felügyelet területén óriási piac vár a viszonteladókra, amelyet az EMEA régióban körülbelül 16 milliárd dollárosra becsülnek.

Gilbert Lacroix, alelnök, EMEA értékesítés

Az ügyfelek költségcsökkentési és a recesszió hatásainak csökkentésére irányuló céljainak támogatása túlmutat az azonnali előnyökön. Amikor a visszaesés helyébe ismét emelkedő kereslet lép, a vállalatok gondosan kialakított, átlátható költségszerkezetű informatikai szolgáltatásokat fognak keresni az új üzleti kezdeményezésekhez. Azok az informatikai viszonteladók, akik korábban már segítettek a kiadások csökkentésében, a lehető legjobb helyzetben lesznek a felszálló ág kihasználásához: ők szállíthatják majd azt a technikát és szakértelmet, amely az új növekedéshez szükséges. A CA munkatársai azon fáradoznak, hogy az informatikai viszonteladóink erősebben és jobb helyzetben kerüljenek ki a recesszióból.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Belehalt agysérülésébe egy amerikai bokszoló

Belehalt agysérülésébe egy amerikai bokszoló

Újabb tízmilliárdokat csoportosít át a kormány – jut focira, kézilabdára és Hungarikum Hotelre is

Újabb tízmilliárdokat csoportosít át a kormány – jut focira, kézilabdára és Hungarikum Hotelre is

Elegánsabb lesz az új Skoda Octavia

Elegánsabb lesz az új Skoda Octavia

Nincs meglepetés, még mindig az Apple a világ egyik legértékesebb márkája

Nincs meglepetés, még mindig az Apple a világ egyik legértékesebb márkája

Gyengülhet Orbánék zsarolási potenciálja az EU-ban

Gyengülhet Orbánék zsarolási potenciálja az EU-ban

Új választást követel az ellenzék Csepelen

Új választást követel az ellenzék Csepelen