szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Mindezt rendkívül egyszerűen, mondhatni egyetlen lépésben megtehetjük, de mielőtt...

Mindezt rendkívül egyszerűen, mondhatni egyetlen lépésben megtehetjük, de mielőtt nekifogunk, azért érdemes egy biztonsági mentést készíteni fontos adatainkról (mert azért elég rendesen belenyúlunk a rendszer lelkébe). A dolog szépsége, hogy a különféle skinező szoftverekkel ellentétben ez a megoldás nem különösebben lassítja a rendszert, a külsejét viszont rendesen átszabja, első ránézésre egy Aero nélküli Windows 7 válik az XP-ből.

Üdvözöl minket a Windows... XP...

A külső megváltoztatásához csak le kell töltenünk a Seven Remix XP csomagot, majd telepítenünk kell azt. Az újraindítást követően már a Windows 7-hez hasonló üdvözlő képernyő fogad minket, s a rendszerbe belépve, szembetaláljuk magunkat a Windows 7 Tálcájával és hátterével. Az ablakok megjelenése a kikapcsolt Aeróval üzemelő Windows 7-est idézi (vagyis átlátszó ablakok azért nem lesznek), de ugyanígy cserélődnek az ikonok, gombok is a Windows 7-hez hasonlóra.

Az ikonok és ablakok is átalakulnak

Mivel az ilyen skinezős programok sok esetben vírusokat és trójaikat is szoktak rejteni, végigengedtük rajta a VirusTotal oldalon található össze víruskergetőt, és az eredmény negatív lett, vagyis elvileg nyugodtan használhatjuk a csomagot, hozzátéve ismét, hogy körültekintéssel járjunk el, hiszen belenyúlunk a rendszer kényes részeibe (ráadásul ütközhet néhány telepített alkalmazással is).

Megkaptuk a halas háttérképet is

Akinek ez nem lenne még elég, további funkciókkal is felruházhatja az XP-t. A korábban bemutatott AeroSnap segítségével például átültethetjük a Windows 7 ablakrendezési funkcióját is a régi rendszerre, mi több, a Taskbar megnyitott ablakokról adott nézőképeit is megvalósíthatjuk az XP-n.

Azért ez az XP továbbra is

Elhelyezhetünk figyelmeztető funkcióval is felvértezett analóg órát vagy akár látványos naptárat is az XP Asztalán, sőt az Intéző címsorát is a kényelmesebbé és modernebbé alakíthatjuk olyanná, mint a Vistában és a Windows 7-ben.

Számos ablak is átalakul...

Az Intéző átalakítására egyébként komplett gyűjteménnyel szolgáltunk korábban, egészen kényelmessé lehet tenni a Windows fájlkezelőjét ezen az úton.
Aki pedig a Windows XP Asztalából is szeretné kihozni a legtöbbet, az tuningolhatja szinte a végtelenségig, mindenféle widgetekkel és virtuális asztalokkal.
Így amíg eldöntjük, hogy váltunk-e majd a Windows 7-re, addig egészen új és kényelmes munkakörnyezetben dolgozhatunk az XP-n is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Brüsszelben tárgyal Orbán jövő pénteken

Brüsszelben tárgyal Orbán jövő pénteken

Vádat emeltek az autós ellen, aki ittasan vezetve két motoros halálát okozta Dusnoknál

Vádat emeltek az autós ellen, aki ittasan vezetve két motoros halálát okozta Dusnoknál

Maruzsa: Nem lesz kötelező a gyerekeket visszavinni az óvodába és az iskolába

Maruzsa: Nem lesz kötelező a gyerekeket visszavinni az óvodába és az iskolába