szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A biztonsági figyelmeztetésre könnyen ráunhatunk, hiszen mindenki jól tudja, hogy az...

A biztonsági figyelmeztetésre könnyen ráunhatunk, hiszen mindenki jól tudja, hogy az internetről beszerzett fájlok veszélyt jelentenek, nem kell ehhez külön figyelmeztetés is minden alkalommal.

Biztonsági figyelmeztetést kapunk, ha a gyártó ismeretlen

A letiltáshoz tegyük a következőket. Nyomjuk le a Windows + R billentyűt, majd írjuk be, hogy „gpedit.msc”. (Ha nem talál a rendszer ilyen fájlt, akkor olvassuk el a cikk utolsó bekezdését.) A helyi felhasználó részen belül navigáljunk a Felügyeleti sablonok \  Windows-összetevők \ Mellékletkezelő mappába, ahol kattintsunk duplán a „Ne őrizze meg a zónainformációkat a fájlmellékletekben” opcióra.

A csoportházirendben sok hasznos beállítást találunk

Tegyünk pöttyöt az „Engedélyezve” elé, majd alkalmazzuk a beállítást. Az ezek után letöltött fájlok megnyitásánál nem fogunk biztonsági figyelmeztetést kapni. Ha fájltípus szerint szeretnénk kivételeket létrehozni, akkor használhatjuk az „Alacsony fokú kockázatot jelentő fájltípusok” beállítást. Engedélyezés után felsorolásként kell megadni azokat a kiterjesztéseket, amelyek megnyitásánál nem szeretnénk figyelmeztető ablakot látni. Pl.: „.exe;.vbs;”

Ha nem találja a gép a gpedit.msc fájlt: 
A Home operációs rendszerekben nincsen csoportházirend-szerkesztő, ezért manuálisan kell beállítani azt a Registyben. Nyomjuk le a Windows + R billentyűkombinációt (vagy válasszuk a Start/Futtatás pontot), írjuk be: regedit. Navigáljunk a következők szerint: HKEY_CURRENT_USER \Software \Microsoft \Windows \CurrentVersion \Policies \Attachments. Ha nem létezik az Attachments kulcs, hozzuk létre. Ezután benne, jobb oldalon hozzunk létre egy duplaszó bejegyzést, amelynek a neve „SaveZoneInformation”, az értéke pedig „2” legyen. Ajánlott a gép újraindítása, vagy ki- és bejelentkezni a rendszerbe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bíróság elé állítják Matteo Salvinit

Bíróság elé állítják Matteo Salvinit

Újpesti címervita: az Alkotmánybíróság az UTE-nak adott igazat

Újpesti címervita: az Alkotmánybíróság az UTE-nak adott igazat

Meghalt Törőcsik Mari

Meghalt Törőcsik Mari