szerző:
techline.hu

Ha esetleg unjuk, vagy nem szeretjük, netán gagyinak találjuk a kártyatrükköket...

Ha esetleg unjuk, vagy nem szeretjük, netán gagyinak találjuk a kártyatrükköket, akkor csak annyi történt, hogy még nem láttunk igazán jó trükköt. De ami késik, nem múlik: előbb-utóbb látni fogunk olyat, amitől leesik az állunk, és akkor megszeretjük ezt a műfajt – a műfaj ugyanis remek, nem kell hozzá más, csak egy pakli kártya, minden korosztály szívesen nézi, bárhol művelhető - csak éppen nehéz jól művelni. Ha esetleg még nem láttunk jó (igazán jó) kártyatrükköt, csak kukkantsuk meg ezt a rövid videót:

A kérdés csak az, hogyan csinálta? Nos, a legtöbb kártyatrükk a kártyák alapos ismeretén alapul (és persze magán a „csaláson”). A trükköket, illetve a hozzájuk kapcsolódó „pakli ismeretet” és kártyamechanikát azonban tanulni és gyakorolni kell: szerencsére már erre is van szoftver! Persze előbb nem árt megtanulnunk néhány egyszerű trükköt (a bűvész szoftver ugyanis feltételezi, hogy az alapokat már ismerjük). Az alapfogásokat és trükköket könnyen elsajátíthatjuk ezen az oldalon, és máris jöhet a gyakorlás – ehhez kell majd ez a remek kis program.

A StackView http://www.stackview.com/index.html nem más, mint egy „szimuláció” – különböző keveréseket, véletlennek látszó ám mégsem véletlen folyamatokat modellezhetünk vele, illetve a trükkök alapjait képező „hová is került a kártya” folyamatot vizsgálhatjuk és gyakorolhatjuk (nem véletlen, hogy a profi pókerjátékosok is használják a kártyák folyamatos vizsgálatára, és statisztikák készítésére, igaz, a szoftver eredeti célja nem ez volt).

A szoftver mérete csak kilenc Mbájt és ingyenesen letölthető. Sajnos a kezelése nem lesz egyszerű, hiszen kismillió beállítás és szimulációt találhatunk benne. Érdemes tehát elolvasni a tekintélyes méretű online kézikönyvet (PDF), mielőtt nekikezdünk a gyakorlásnak.

Minden bűvészpalántának kellemes gyakorlást és elemzést! 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megindult a domb egy útépítés miatt

Megindult a domb egy útépítés miatt

1000 hajóbalesetből 700-at ember okoz: az Intel és a Rolls-Royce kitalálta a megoldást

1000 hajóbalesetből 700-at ember okoz: az Intel és a Rolls-Royce kitalálta a megoldást

Csak egy szakadt fotója volt édesapja katonakorából, aztán feltöltötte az internetre

Csak egy szakadt fotója volt édesapja katonakorából, aztán feltöltötte az internetre

Megint ukránozik és határontúlizik a DK

Megint ukránozik és határontúlizik a DK

Genetikusok szerint a honfoglalók ősei hunok voltak – megjelent a tanulmány

Genetikusok szerint a honfoglalók ősei hunok voltak – megjelent a tanulmány

Hosszabb türelmi időt kaphatnak a kúttulajdonosok

Hosszabb türelmi időt kaphatnak a kúttulajdonosok