szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Korábban mutattunk már ingyenes megoldásokat arra, ha valaki valóban térbeli...

Korábban mutattunk már ingyenes megoldásokat arra, ha valaki valóban térbeli Windows Asztalt szeretne használni. Ezúttal nem a Windows hagyományos Asztalát fogjuk térbelivé varázsolni, hanem olyan virtuális Asztalokat hozunk létre, amelyek között 3D-s effektek kíséretében válthatunk.
Virtuális Asztalokról persze szintén írtunk már korábban, van belőlük rengeteg, praktikusak, ha csak egy monitorunk van, de egyszerre több alkalmazással szeretnénk kényelmesen dolgozni.
De aki igazán látványos dologra vágyik, annak érdemes az alábbi kettő közül használnia az egyiket (megelőzve a kommenteket: Windowsról beszélünk, az talán már köztudott, hogy egy újabb verziójú Linuxon ilyet alapból kapunk a rendszerhez).

Yodm3D 1.4
A Yodm3D a népszerű, ámde fizetős Deskspace elődje, az utolsó ingyenes változat az 1.4-es verzió volt belőle.
Ha viszont valakinek nincs szüksége a Deskspace minden funkciójára, akkor a Yodm3D majdnem mindent tud, amit egy ilyen alkalmazástól elvárhatunk, ráadásul telepíteni sem kell, csak bemásolni egy tetszőleges mappába és elindítani.
Alapértelmezésben a Ctrl + Shift gombok nyomva tartása mellett, a kurzormozgató billentyűkkel vagy az egérrel (nyomva tartva a bal egérgombot és így forgatva a kockát) tudunk váltani virtuális asztalaink között.

Távolítani és közelíteni is lehet ugyanígy (a fel/le gombok vagy az egér görgetője segítségével), ami még látványosabbá teszi a dolgokat (tükröződő, átlátszó felületek stb.).
Emellett akár billentyűkombinációkat is rendelhetünk négy virtuális asztalunkhoz, így egyetlen gombnyomással válthatunk közöttük.
Lecserélhetjük a forgatáskor látható hátteret is, és ha a videokártyánk bírja, kérhetünk hardveres gyorsítást (de amúgy elég zökkenőmentesen működik a 3D-s megjelenítés).

Egyedül a megnyitott ablakok átemelése nehézkes, mondjuk egy másik virtuális Asztalra (néha túlforog a kocka miközben áthúzzuk az ablakot, illetve nem frissíti az előző asztalt a program, ami visszatérésnél kicsit megtöri a folyamatosságot), de ezt leszámítva komoly gondunk nem volt vele. Ha mégis többre vágyunk, viszonylag olcsón beruházhatunk a Deskspace-re.

DeskHedron
Szintén 3D-s munkaasztalokkal ruházza fel a Windowst a DeskHedron is, amely ugyan kevesebb funkcióval rendelkezik, viszont abszolút zökkenőmentes működésre képes. Ha tényleg csak gyors 3D-s váltásra van szükségük a látvány kedvéért, akkor ez a program is tökéletes választás lehet. Akár 9 virtuális asztalt is használhatunk vele, viszont több monitoros rendereken nem használható.

Hasonlóan a Yodm3D-hez, ezt sem kell telepíteni. Csak bemásoljuk egy könyvtárba, és elindítjuk. A 3D-s nézetet a Ctrl + Shift + Z kombinációval csalogathatjuk elő, az asztalok között váltani pedig az egér görgető gombjával vagy a kurzormozgató billentyűkkel lehet.

Új virtuális asztalt hozzáadni a Tálcán ülő ikonra jobb gombbal kattintva, majd a Desktop + menüpontot választva tudunk.

Aki esetleg nem érné be ennyivel a Windows tupírozását, a cikk végén a Kapcsolodó anyagoknál találja meg korábbi cikkeinket, amelyekben kicsit átalakítottuk a Windows XP és/vagy a Vista külsejét, funkcióit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ausztrália csatát nyert a Facebook ellen, a világ országai követnék a receptet

Ausztrália csatát nyert a Facebook ellen, a világ országai követnék a receptet

Egy budapesti bútoráruház szerint ők továbbra is kinyithatnak és ki is fognak

Egy budapesti bútoráruház szerint ők továbbra is kinyithatnak és ki is fognak

Magát lakberendezőnek kiadva vitt el több százezer forint értékű terméket egy házaspár a kiskunfélegyházi festékboltból

Magát lakberendezőnek kiadva vitt el több százezer forint értékű terméket egy házaspár a kiskunfélegyházi festékboltból