szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Dot Eco nevű szervezetnél fogant meg az az ötlet, hogy milyen jó lenne, ha a weboldalak .

A Dot Eco nevű szervezetnél fogant meg az az ötlet, hogy milyen jó lenne, ha a weboldalak .eco szócskában is végződhetnének. Ezeken a domain neveken a környezetbarát weboldalak kaphatnának helyet, az ezzel kapcsolatos regisztrációs díjakat pedig környezetvédelmi célokra használnák fel.

Zöld weboldalak a láthatáron

Ahhoz, hogy ilyen végződést bejegyezhessenek, a domain neveket felügyelő szervezethez, az ICANN-hoz kell fordulni, ezt idén mindenképpen meg is teszik. A kezdeményezést Al Gore, a volt amerikai alelnök is támogatja, aki 2007-ben Nobel díjat kapott környezetváltozással kapcsolatos tevékenységéért, filmjét, az Inconvenient Truth című alkotást pedig Oscar-díjjal jutalmazták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb bozóttüzektől rettegnek Ausztráliában

Újabb bozóttüzektől rettegnek Ausztráliában

Orbán beállt sofőrködni a tesztelő medikusokhoz

Orbán beállt sofőrködni a tesztelő medikusokhoz

Már csőben van a Huawei P50 – nagy kérdés, mi lesz rajta

Már csőben van a Huawei P50 – nagy kérdés, mi lesz rajta