szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Nemrég mutattunk egy nagyszerű megoldást azoknak, akik Firefoxot használnak, és...

Nemrég mutattunk egy nagyszerű megoldást azoknak, akik Firefoxot használnak, és szeretnék a YouTube videókat a böngésző oldalsávjában nézni, miközben tovább szörföznek a neten.
Ezúttal egy olyan módszert ismertetünk, amelyet bármely böngésző esetén lehet használni, ráadásul nem csak a YouTube tartalmakkal, hanem szinte minden beágyazott videóval.

YouTube videó alapértelmezésben

A DetachVideo program segítségével egyetlen mozdulattal nyithatjuk meg külön ablakban az online videókat. Csak a kiválasztott videó fölé kell mozgatnunk az egérkurzort, majd meg kell nyomnunk a programban megadott billentyűkombinációt (alapértelmezésben az F12 billentyűt kell lenyomnunk, de ezt tetszőlegesen változtathatjuk), és a videó máris megnyílik egy külön ablakban. A fejlesztők arra is gondoltak, hogy ez az ablak folyamatosan a többi program fölött „lebegjen”, így írhatunk a Wordben, böngészhetünk tovább az interneten, vagy csinálhatunk bármi mást, a kiválasztott film folyamatosan látható lesz.
Remekül használható a YouTube-on, vagy akár itt, nálunk a Techline-on is, ha például egy hosszabb videós tutorialt néznének olvasóink külön ablakban, miközben a Photoshopban követik a műveleteket. Sőt, kiválóan alkalmazható online TV adások nézésére is, például az MTV és a Duna TV esetében tökéletesen alkalmazható.

YouTube videó külön ablakban

Egyetlen dologra kell csupán figyelnünk, nevezetesen hogy ne csukjuk be az eredeti böngésző ablakot, mert akkor a videónk is„megy vele”. De ha zavar minket, akkor kicsinyítsük le azt a Taskbarra, ettől még a megnyitott videót tovább nézhetjük a saját ablakában.
A DetachVideo alkalmazható minden népszerű böngészőben (Internet Explorerben, Firefoxban, Safariban stb.), s bár nem minden videó esetében működik (a CNN megoldását például nem szereti), az esetek többségében tökéletes.
A programot nem kell telepíteni, tetszőleges mappába másolva, azonnal futtatható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!