szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Szép-szép a Vista újdonsága, az Aero felület, no de csak ezért...

Szép-szép a Vista újdonsága, az Aero felület, no de csak ezért feltelepíteni, egy „ellentmondásos” operációs rendszert? Bizony nem igazán érdemes, és ha csak a felület tetszik a Vistából, akkor egy apró, ingyenes szoftver segítségével az XP-n is gyönyörködhetünk benne. Csak töltsük le a Fastaero nevű programot, és máris megkapjuk a Vista jellegzetes fejléceit, árnyékait, illetve a „blur” effektet.

A szoftver elindítása után leteszi magát a tálcára (systray, az óra mellé pakolja be a kis ikonját). A beállításai igazán egyszerűek: gyakorlatilag annyit tehetünk, hogy engedélyezzük az új elemeket, vagy letiltjuk őket. Ha akarjuk, állítgathatjuk a blur mennyiségét, de nem érdemes, az alapbeállítások tökéletesen megfelelnek. 

Persze nem minden látványos finomság kerül át a Vistából a Fastaero segítségével, jó hír viszont, hogy a szoftver forráskódja ingyen letölthető és alakítható – a forráskód letölthető innen.

A szoftver nem igényel installálást, egész egyszerűen csomagoljuk ki, és indítsuk el, és máris gyönyörködhetünk az új felületben. Sajnos igen erős gép kell hozzá: ez nem is annyira a látványelemek, mint inkább a kódolás eredménye – de hát ingyenes szoftvernek ne nézd a kódját, ha van egy erős videókártyánk, akkor nem lesz gond. Ha pedig teljesen Vistát akarunk készíteni az XP-ből, akkor még mindig ott a lehetőség, hogy letöltsük a Vista Transformation Pack-et .Ez ugyan jóval nagyobb csomag, és beállítani is macerásabb, cserébe viszont nemcsak az ablakokat, hanem a teljes XP-t átalakítja.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!