szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

Kétéves fejlesztői munka után megkezdte működését az az online adatbázis, mely 425 ezer cég viselt dolgait teszi elérhetővé - értesült a HavariaPress.

A feketelista.hu szerdán kezdte meg működését. Az oldalon 425 ezer cég 600 ezer ügyét böngészhetik az érdeklődők, köztük adóügyi, versenyfelügyeleti, munkaügyi elmarasztalásokat, adótartozásokat, valamint ellenőrizhetik, hogy a céggel szemben folyt-e csődeljárás, felszámolási eljárás.

Az adatbázis célja az, hogy bárki informálódni tudjon céges üzleti partnerei üzleti előéletének "sötét oldalairól". Tíz évre visszamenően lehet keresni az online adatbázisban, mely adószám segítségével fűzi össze és köti a cégekhez a hatóságok indította eljárásokat. Az eljárásokat megindító bírói végzések, hatósági határozatok is megtalálhatók az oldalon, ügyszámmal vagy internetcímmel.

Előfizetői szolgáltatásként megrendelhető cégfigyeltetés is a honlapon, azaz az előfizető automatikus értesítést kap az általa figyeltetésre kijelölt cégekkel kapcsolatos minden új változásról. Az adatbázis és a honlap magánvállalkozásként készült.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Karrier

Biztosítói feketelistán a leépítésre várók

Már nem köthetnek úgynevezett jövedelemkiesés-biztosítást a válság által leginkább érintett szektorokban dolgozók, a biztosító azok esetében sem vállalja a kockázatot, akiknek munkahelye csoportos létszámcsökkentést jelentett be - írta keddi számában a Világgazdaság.

MTI Gazdaság

Távközlési feketelista: a törvény csak korlátozza

Az elektronikus hírközlésről szóló törvény lehetővé teszi, hogy a mobilszolgáltatók úgynevezett közös feketelistát vezessenek nemfizető ügyeleikről, ám a jogszabályok korlátozzák, hogy ki, mikor kerülhet fel rá – mondta Márton György, a Nemzeti Hírközlési Hatóság szóvivője.

MTI Gazdaság

A telefontársaságoknak is van feketelistájuk

Nemcsak a bankoknál, hanem a távközlési cégeknél is működik a feketelista, amely azonban sokkal kevésbé szabályozott, mint a hitelintézeteké - adja hírül a hétfői Napi Gazdaság.

MTI Gazdaság

Egyre többen vannak a bankok "feketelistáján"

Egyre többen vannak a bankok lakossági "feketelistáján": egy év alatt 55 százalékkal emelkedett a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) lakossági részében nyilvántartott hitelmulasztások száma - mondta Nagy Róbert, a KHR-t üzemeltető BISZ Központi Hitelinformációs Zrt. elnök-vezérigazgatója.

MTI Gazdaság

Uniós feketelista a légitársaságokról

Az Európai Bizottság szerdán elfogadta az Európai Unióban működési tilalom alá tartozó légitársaságok közösségi listájának hatodik alkalommal frissített változatát.

Elhanyagolható a nyelvvizsgacsalások száma Magyarországon

Elhanyagolható a nyelvvizsgacsalások száma Magyarországon

2,5 méteres őscápára bukkantak, ez lehetett a mai cápák és ráják őse

2,5 méteres őscápára bukkantak, ez lehetett a mai cápák és ráják őse

Elismeri az Apple: meggyűlhet az M1-es gépek baja az ultraszéles monitorokkal

Elismeri az Apple: meggyűlhet az M1-es gépek baja az ultraszéles monitorokkal