szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ingyenes, mindenki számára elérhető „USB vakcinát” dolgozott ki a Panda...

Ingyenes, mindenki számára elérhető „USB vakcinát” dolgozott ki a Panda Security, amellyel az „USB-n keresztül fertőző”  vírusok hatástalaníthatók. Ezek a kártevők valójában az USB-s eszközök csatlakoztatásakor aktiválódnak. Az ilyen módon terjedő kórokozókk – például a rengeteg kárt okozó Conficker – a Windows automatikus indítását használják ki saját maguk terjesztésére. 

A támadási technika tulajdonképpen meglehetősen egyszerű. Az USB-eszköz behelyezésekor a Windows az eszközön található Autorun.inf fájlt ellenőrzi annak érdekében, hogy tudja, milyen akciót kell végrehajtania (például egy program azonnali futtatását). A vírusok ezt a fájlt írják át úgy, hogy az USB eszközök csatlakoztatásakor maga a fertőző komponens aktiválódjon.
Szerencsére van már ellenszer az ilyesfajta támadások ellen: a vakcina az alábbi címen érhető el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!