szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A PicArtia online szolgáltatásával gyerekjáték a látványos...

A PicArtia online szolgáltatásával gyerekjáték a látványos mozaikképek generálása. Első lépésként ki kell választanunk az úgynevezett Master  képet, ez fog majd összeállni a sok apró fotóból.

A próbához egy ismert festményt választottunk mester képnek

Ezt a képet feltölthetjük a számítógépünkről vagy megadhatjuk az internetes elérési címét. Miután megjelent a feltöltött kép és annak adatai, következhet a második lépés, annak a képgalériának a kiválasztása, amelyből a kis képek fognak kikerülni. A választható galériák a Flickr nyilvános, tematikus válogatásai. Többek között tájképek, portrék, állatok, autók, bikinis lányok közül választhatunk.

Tematikus Flickr galériákból kerülnek ki a mozaik darabok

Utolsó lépésként meg kell adni, hogy hány képpontosak legyenek a mozaik darabok, illetve hogy vízszintesen és függőlegesen hány ilyenből álljon össze a nagy kép.

Beállíthatjuk, hány részből álljon a mozaik

A szolgáltatás ingyenes változatával legfeljebb 10 Mpixeles képet tudunk generálni, ami már nagyon látványos. A kép generálása 1-2 percet vesz igénybe, ezt követően kapjuk meg e-mailben mozaikunk elérési adatait.

A teljes kép...

... és a részletek

A szolgáltatás fizetős változatában már akkora méretű mozaikot is lehet generálni, amiből poszter, plakát is nyomtatható. Az A0 mérethez is használható, 140 Mpixeles (9930x14040) mozaik generálása kevesebb, mint tíz dollárba kerül. Pár dollár felárért annak sincs akadálya, hogy a kis képekhez is saját felvételeinket használjuk fel.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyissa meg a böngészős Instagramot, jött bele egy látványos változás

Nyissa meg a böngészős Instagramot, jött bele egy látványos változás

Ezeknél az autómárkáknál a legnagyobb az eltérés a márkaszerviz és a független szervizek díjai között

Ezeknél az autómárkáknál a legnagyobb az eltérés a márkaszerviz és a független szervizek díjai között

Íme, az egyetlen gyárilag golyóálló Porsche 911-es

Íme, az egyetlen gyárilag golyóálló Porsche 911-es