szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az iTunes kiváló választás, hogy rábízzuk zenei gyűjteményünket...

Az iTunes kiváló választás, hogy rábízzuk zenei gyűjteményünket, de arra alkalmatlan, hogy hétköznapi feladataink során megoldjuk vele a hangfájlok konvertálását. Nem lehetetlen persze, de macerás, ráadásul a formátumismerete is szegényes ehhez.
Kereskedelmi szoftvert persze találunk, nem is egyet erre a célra, Macre is. Jól használható ingyenes megoldás viszont kevés van.
Az egyik ezek közül a Max, amelynek rövid és tömör elnevezése egy igazán professzionális alkalmazást rejt.

Sokoldalú kis program

A felülete nagyon pórias, de éppen ennek köszönhetően egyszerű a használata. Csak rádobáljuk, amit konvertálni szeretnénk, és egy kattintással később már dolgozik is a feladaton a program. Ennek viszont előfeltétele, hogy a program Preferences menüjében megadjuk a célformátumo(ka)t, illetve a célkönyvtárat és esetleg a fájlok elnevezésének módját. Ezt kicsit kényelmesebben is megoldhatták volna!
Cserébe viszont nemcsak több - különféle típusú - hangfájlt konvertálhatunk egy mozdulattal, hanem akár több formátumba is átalakíthatjuk azokat egyszerre. Ha ugyanis több kimeneti formátumot is választunk, a program a konvertáláskor minden fájlból elkészíti a különféle változatokat.
Formátumismerete pedig igazán dicséretes: közel 20 népszerű audio fájltípust ismer. Mindegyiknél lehetőségünk van a testre szabott beállítások használatára.
Természetesen a meta-adatokkal is megbirkózik, és az albumborítók letöltéséhez is találunk benne segítséget. Az audio CD-k rippelését is rábízhatjuk, az online adatbázisból igyekszik beazonosítani az albumot, így jó esetben a tagek beirkálását is megúszhatjuk. Akinek Growl is van telepítve a gépén, annak örömhír, hogy a Max együttműködik vele.
Ha tehát sok fájlt kell átalakítanunk egyszerre különféle formátumokból akár több másikba is, a Max rendkívül jó - és persze költséghatékony - megoldás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szerbiába már szombaton jön egymillió kínai vakcina

Szerbiába már szombaton jön egymillió kínai vakcina

Újabb hadgyakorlatot tartott az iráni Forradalmi Gárda

Újabb hadgyakorlatot tartott az iráni Forradalmi Gárda

Tudatosan veszi el a kedvét a szegényeknek a gyerekvállalástól a kormány

Tudatosan veszi el a kedvét a szegényeknek a gyerekvállalástól a kormány