szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A helyreállító-lemez előnye, hogy nem kell a teljes Windows telepítőlemeznek a...

A helyreállító-lemez előnye, hogy nem kell a teljes Windows telepítőlemeznek a birtokunkban lennie egy esetleges rendszerjavításhoz vagy biztonsági mentések visszaállításához. A lemez helyreállító opciókat biztosít, amelyek között több eszköz is segít minket, hogy helyreállíthassuk Windows rendszerünket egy esetleges súlyos hiba után.  Az elérhető segédeszközök a következők: Startup Repair (indítás javítása), System Restore (rendszervisszaállítás), System Image Recovery (rendszerkép-visszaállító), Windows Memory Diagnostic (memóriamodul ellenőrző), Command Prompt (parancssor).

Helyreállító opciók a Windows 7 Repair Discben

A lista nagyon hasonlít a Windows Vista helyreállító funkcióihoz, annyi különbséggel, hogy a „Complete PC visszaállítást” rendszerkép-visszaállításra módosították.
Egy helyreállító-lemez készítése olyan egyszerű, mint kiírni egy DVD-t Windows 7-ben vagy Vistában. A következő sorok elolvasása után már indíthatjuk is a varázslót.
Gépeljük be a „system repair disc” kifejezést a Start menü keresőjébe, és nyomjunk Entert. Alternatívaként létrehozhatjuk a helyreállító-lemezt a Vezérlőpult Backup and Restore Centerben is.
Ha jelszót kér az UAC, írjuk be a rendszergazdai jelszót és nyomjunk egy Entert.
A varázsló ablakában válasszuk ki az optikai meghajtót (ha egynél több van), helyezzünk be egy üres DVD-t és a folytatáshoz kattintsunk a Create diskre.

Várjunk pár percet, hogy befejeződjön az írási folyamat.

Készül a helyreállító lemez

Érdemes a lemezt a számítógép mellett tárolni, notebook esetén például annak táskájában, hogy mindig kéznél legyen, amikor szükség van rá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó: hatalmas tűz ütött ki egy szentpétervári gyárépületben

Videó: hatalmas tűz ütött ki egy szentpétervári gyárépületben

Szülői Hang: „Várjuk a nyitást, de nem bármilyen áron”

Szülői Hang: „Várjuk a nyitást, de nem bármilyen áron”

Duma Aktuál-teszt: Ha Ön jobboldali, akkor egyből szép is?

Duma Aktuál-teszt: Ha Ön jobboldali, akkor egyből szép is?