szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Video Safe + Pic SafeA korábban Picture Safe néven népszerűvé vált...

Video Safe + Pic Safe
A korábban Picture Safe néven népszerűvé vált alkalmazásból immár elkészült a bővített változat. A Video Safe segítségével már nemcsak fotókat tudunk jelszóval védett területre másolni a telefonon, hanem videókat is.
A képeket továbbra is az iPhone Photo programjából vagy pedig wifin keresztül az asztali gépről (PC és Mac egyaránt) másolhatjuk be a programba. Ehhez mindössze egy böngészőre van szükségünk, amelyben megnyithatjuk a Video Safe-től kapott címet. A kényelmes felületen egyszerre több képet is átmásolhatunk (akár kategóriákba sorolva azokat), és lehetőségünk van megnézni a telefonon tárolt fotókat az asztali böngészőben.

A videós kiegészítés hasonlóan működik, azzal a különbséggel, hogy ott csak az asztali gépről másolhatunk át új videókat, a QuickTime által támogatott formátumok bármelyikében (MOV, MP4, M4V stb.).
Privát képeinkhez és videóinkhoz azonos PIN kóddal juthatunk hozzá, kényelmesen, egy felületről elérve azokat. Érdekesség, hogy akár hamis kódot is megadhatunk, amely egy álgyűjteménybe vezeti a kíváncsiskodókat. A program ára 4 dollár körül van (de ez folyton változik, mert a készítő sokat „akciózik”), cserébe viszont a későbbi frissítések verzióváltásnál is ingyenesek.
iTunes link

WordPress
Aki WordPress alapú blogot ír és néha szüksége lenne egy-egy bejegyzés gyors megírására a mobilon, az a WordPress iPhone-os kliensében biztosan megtalálja a számítását. Ha nem is olyan bőséges az eszköztár, mint az asztali böngészőben futtatott felületen, azért az alapvető kellékeket itt is megtaláljuk. Tudunk új bejegyzéseket írni (azokat vázlatként elmenteni, vagy azonnal, esetleg időzítve publikálni), korábbiakat módosítani, képeket beilleszteni. Szerkeszthetjük a blog oldalait és a kommenteket is menedzselhetjük. Ha több blogot is írunk, nem gond, a kliens segítségével mindet elérjük. A program arra is képes, hogy a feltölteni kívánt képeket átméretezze, így gyorsítva a feltöltést és spórolva az adatforgalmon.

A program ingyenes. Aki inkább Twitter vagy Flickr klienseket keres, az korábbi cikkünkben talál ilyeneket is.
iTunes link

Fring
A Fring segítségével elérjük a legnépszerűbb üzenetküldő szolgáltatásokat az iPhone-ról is. Használhatjuk - akár egy időben is - Skype, MSN Messenger, Google Talk, ICQ, SIP, Twitter, Yahoo vagy AIM hozzáférésünket. A program felülete jól eltalált, a szöveges csevegés is kényelmesen használható (3G, Wifi és GPRS kapcsolaton keresztül is működik).

Ha van wifi-elérés a közelünkbe, akár ingyenes beszélgetéseket is kezdeményezhetünk, mondjuk más Skype felhasználókkal.
iTunes link

RowMote for Mac
A RowMote segítségével kényelmesen távirányíthatjuk a Macen futó programok egy részét: iTunes, QuickTime, Keynote, iPhoto, EyeTV, FrontRow, Boxee, PowerPoint, Pley, VLC, Airfoil Video Player, DVD Player, Finder.

Olyan, mintha a Mac saját távirányítóját használnánk, azonban sokkal nagyobb szabadságot ad, hiszen wifin keresztül a lakás bármely pontjáról léptethetünk dalokat vagy szabályozhatjuk a hangerőt. Az Apple saját Remote szoftvere az iTunes távoli használatára kényelmesebb, mivel ott vizuálisan is kapunk visszajelzést (albumborítók, lejátszási listák stb.), a RowMote segítségével viszont sokkal több médialejátszót elérünk, vagy akár prezentációkat is tarthatunk a Keynote vagy PowerPoint bevetésével, sőt még az EyeTV-t is távirányíthatjuk vele. Ha QuickTime-ot irányítunk, lehetőségünk van teljes képernyőre kitenni a videót.
Összességében a RowMote kényelmesen használható kis program, s akinek ennél nagyobb szabadság kell a távirányítás terén, próbálja ki a korábban bemutatott VNC megoldásokat. A program ára 1 dollár.
iTunes link

Measures
A Measures látványos és jól használható mértékegységváltó iPhone-ra. Szinte az összes létező mértékegység kategóriát ismeri, beleértve a pénznemeket is, amelyek aktuális értékét az internetről képes frissíteni. De még a ruhaméretek között is könnyedén kiigazodhatunk a segítségével. Érdekessége, hogy az átváltó funkciót egy beépített számológéppel is párosították, így az átváltások eredményeivel azonnal végezhetünk számításokat is.

A program ára 2 dollár, cserébe egy valóban jól használható és rengeteg mértékegységet ismerő kis alkalmazást kapunk telefonunkra.
iTunes link

iBiorhythm
Ha minden igaz, fizikai, érzelmi és szellemi „görbéink” ciklikusan alakulnak. Ezeknek a ciklusoknak a görbéit képesek kiszámolni és megjeleníteni a különféle bioritmus-kalkulátorok, mint amilyen iBiorhythm is. A grafikonon látható értékekből kiderül, hogy az adott napon milyen fizikai-szellemi és érzelmi állapotban vagyunk (vagy éppen leszünk). A program még ennél is tovább megy, párkapcsolati ajánlást is tesz. A születési dátumok alapján „megjósolja”, összeillünk-e a szívünk választottjával, sőt rögtön láthatjuk a partner bioritmusát is, hogy a megfelelő alkalmat sikerüljön kiválasztani az esetleges nagy bejelentésekre.

Azt, hogy mennyire megbízható ez a bioritmus jelzés, mindenki maga döntse el. Az iBiorhythm mindenesetre kihozza a dologból a lehető legtöbbet (egyszerű használat, ízléses felület), mindössze 1 dollárért.
Lite verzió
Teljes verzió

iKoto
A koto egy tradicionális japán pengetős hangszer, 13 húrral (de van belőle 7 húros változat is). Ahogy Japánban sok dolog, ez is Kínából került át, ahol már a 7. században használták. Azt azonban minden bizonnyal nem gondolták, hogy az amúgy földre fektetett hangszer egyszer majd elfér a zsebükben is. Pedig az iKoto segítségével éppen ezt valósíthatjuk meg. 

Aki szereti a koto zenét, annak az iKoto is tetszeni fog, s bár mesteri magasságokba viszonylag nehezen emelhető az érintőképernyőre zsúfolt apróság használata, azért kellemesen el lehet „rajta” zenélni. Ahogy az eredeti hangszeren, itt is állíthatjuk a hangközöket (ehhez számos előre definiált összeállítást találunk a Settings részben). A lejátszott dalokat elmenthetjük és bármikor visszajátszhatjuk. Kellemes kikapcsolódás lehet bárkinek, még akkor is, ha életében nem ült valódi koto előtt. A program ára 2 dollár.
iTunes link

Pocket God
Mivel korábban már írtunk erről a programról egy kimerítő kis tesztet, most csak megemlítjük. A Pocket God segítségével egy - meglehetősen gonosz - istenség bőrébe bújhatunk, aki kénye-kedve szerint bánhat egy aprócska sziget bennszülött lakosságával. A TOP összeállításból két dolog miatt nem maradhatott ki. Az egyik, hogy a program ötletes és hangulatos, amivel eleve bekívánkozik minden toplistába.

A másik, hogy mióta írtunk róla, a készítők alaposan felturbózták benne a lehetőségeket: immár találunk benne vámpír denevért, forgószelet, cápát és a kezelőfelület is kényelmesebb lett. A történetnek még mindig nincsen vége, szinte hetente építenek be újabb lehetőségeket a programba a fejlesztők, amelyeket természetesen ingyenes frissítésként tölthetünk le a játékhoz. Ezek után az 1 dolláros ár igazán barátinak mondható!
iTunes link

Diamond Islands
Egy újabb ötletes és szépen kivitelezett játékra hívnánk fel a figyelmet. A Diamond Islands-ban gyémántokat kell gyűjtögetnünk különféle egzotikus szigeteken, miközben megpróbálunk eljuttatni egy „totemoszlopot” egyik helyről a másikra. 

Szórakoztató és gondolkodtató logikai játék, minden korosztálynak. A teljes verzió ára 3 dollár, de vásárlás előtt kipróbálhatjuk az ingyenes változatot is.
Ingyenes változat
Teljes verzió

Brick Breaker Revolution 3D
A falbontó hosszú évek óta hódít minden platformon, így természetes, hogy iPhone-ra is van belőle több változat. A Brick Breaker Revolution 3D a látványosabbak közül való, ízléses 3D-s környezetben bonthatjuk le a téglákat, s természetesen a különféle bónuszok sem maradnak el (extra ágyúk, láncos buzogány stb.).

Mielőtt kifizetnénk érte a 3 dolláros árat, érdemes próbát tenni az ingyenes változattal.
Ingyenes változat
Tejes verzió


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Zenéljen iPhone-on!

Az iPhone multi-touch érintőképernyője igazán sokoldalúan használható fel.

György István: Most már bármelyik pillanatban csöröghet a regisztráltak telefonja

György István: Most már bármelyik pillanatban csöröghet a regisztráltak telefonja

4,3-as erősségű földrengés volt Bécsújhelynél

4,3-as erősségű földrengés volt Bécsújhelynél

The Times: Tanulhatnának a majmoktól a korrupt politikusok

The Times: Tanulhatnának a majmoktól a korrupt politikusok