szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Nemrég bemutattuk a - szerintünk - legjobb alkalmazásindító megoldásokat...

Nemrég bemutattuk a - szerintünk - legjobb alkalmazásindító megoldásokat, amelyek között szerepelt a Rocket Dock elnevezésű program is. Ez egy kiforrott és jól használható program, ha gyorsan és egyszerűen szeretnénk elérni alkalmazásainkat, állományainkat.
Az XWindows Dock szintén a Dock utánzatok közé tartozik, ám nemcsak a külsejében, hanem működésében is igyekeztek a készítők az OS X Dockjához hasonlóvá formálni.

Előnézet a mappában található képekről

Így például elérhető vele a Stacks funkció is, vagyis az itt elhelyezett mappák tartalmát kényelmesen böngészhetjük az Intéző megnyitása nélkül. A képekről előnézetet kapunk, a többi fájlt pedig különféle, az eredeti Stacks-ben megismert nézetekben jeleníthetjük meg. Hasonló megoldásról írtunk már korábban is, de az XWindows Dock ebből a szempontból sokkal kényelmesebb és szebb.
A dokk felülete nagyon látványos, használhatunk rajta jó minőségű PNG képeket a szokásos Windows ikonok helyett (ilyenekből itt találunk rengeteget mindenféle témakörben, és az egészet feldobja az árnyékok és a tükröződés. Utóbbi nem csak az ikonokra vonatkozik, hanem a Dock fölé mozgatott ablakokra is, akárcsak az OS X-ben.

Az OS X Stacks a Windows XP-n...

Minden funkció és effekt testre szabható és akár saját skineket is készíthetünk az XWindows Dock-hoz, így kialakíthatjuk a számunkra tökéletesen megfelelő látványt.
A látványosság mellett a programok elindítását és a fontos fájlok, mappák elérését is kényelmesebbé tehetjük a dokk használatával. A lekicsinyített ablakok között is egyszerűbben igazodhatunk ki vele (ezt a funkciót külön kell bekapcsolni a program Preferences menüjében), mivel nézőképet kapunk a minimalizált alkalmazásokról a dokkon.
Mindent egybevetve egy jól használható és tökéletesen testre szabható programmal van dolgunk, amely az egyik legjobb választás a kategóriájában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Stardock Fences

A Windows Asztaláról valóban gyorsan elérhetjük fontos alkalmazásainkat...

Telefonos kampányt indít a Fidesz az ellenzék oltásellenességéről

Telefonos kampányt indít a Fidesz az ellenzék oltásellenességéről

Visszavonják a CEU-t elüldöző törvény egy részét

Visszavonják a CEU-t elüldöző törvény egy részét

Gombából készít cipőt az Adidas

Gombából készít cipőt az Adidas