szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Nem mintha bajunk lenne a kézzel gyomlálás művészetével, adtunk is ehhez...

Nem mintha bajunk lenne a kézzel gyomlálás művészetével, adtunk is ehhez korábban már tippeket, de azért mégis kényelmesebb, ha eme aprólékos munka terhét leveszi a vállunkról egy ügyes alkalmazás. És persze az sem árt, ha ez nem kerül pénzbe.
Nos, az Internet Privacy Eraser éppen erre használható. A segítségével eltakaríthatunk minden nyomot, amit internetezésünk során hagyhattunk. Törli a böngészők átmeneti állományait, a vágólap tartalmát, a memóriában maradt felesleget, a megnyitott dokumentumok és weblapok listáját, a sütiket stb.

Sőt, még a különféle programok, plug-inek „emlékezetét" is képes kitisztítani, így ha esetleg Paintet, vagy Offie alkalmazásokat, csevegő szoftvereket, médialejátszókat használtunk, netán a Google Toolbar is telepítve van a gépen, akkor azok eltárolt adatait is likvidálhatjuk vele.
A törlendő adatokat mi határozhatjuk meg (bár a program természetesen szolgál egy alapértelmezett beállítással), így a takarítás menetét teljesen igényeinknek megfelelőre formálhatjuk. Ráadásul a tényleges takarítás előtt kérhetünk még egy gyors tesztet is arról, hogy valójában mi is fog eltűnni a gépről.
Érdekesség, hogy saját feladatokat is felvehetünk a program által eredetileg ismertek mellé, így tetszőleges Registry bejegyzéseket vagy fájlokat, mappákat is töröltethetünk vele. Ezeket természetesen akár meg is jegyzi, így később is egy gombnyomással elintézhetjük őket.
Sütik esetében megadhatunk kivételeket, így azok biztonságban lesznek a nagytakarítás során. A programmal az Index.dat fájlban is turkálhatunk, hogy kinyomozzuk, mit tárolt még el munkánkról a gép.

Összegezve: az Internet Privacy Eraser gyors és hatékony takarító, amely pillanatok alatt eltűnteti internetezésünk minden nyomát, legalábbis arról a gépről, amelyen éppen dolgoztunk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyetemi campust alakítanának ki a Magyar Rádió volt épületében

Egyetemi campust alakítanának ki a Magyar Rádió volt épületében

Radar360: Döntött az esküdtszék Floyd-ügyben, a CEU nem tér vissza

Radar360: Döntött az esküdtszék Floyd-ügyben, a CEU nem tér vissza

Radar360: Orvosbéremelés EU-pénzből, a kommunizmus szelleme járja be Budapestet

Radar360: Orvosbéremelés EU-pénzből, a kommunizmus szelleme járja be Budapestet