szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A trükk nagyon egyszerű, kezdő „fotosoppolók” számára ideális feladat...

A trükk nagyon egyszerű, kezdő „fotosoppolók” számára ideális feladat, és öt perc alatt készen is van!

Csak töltsük be autónk fotóját, majd az Image/Adjustments menüből válasszuk a Replace Color opciót. (Magyarban: Kép/Beállítások (korrekciók)/Szín lecserélése)

A megjelenő ablakban válasszuk ki a háromból a középső kis „ceruzát” (pickert), ami mellett egy kis plusz jel található.

Ennek a segítségével egy szín több árnyalatát is „fel tudjuk szedni”; megmondva ezzel a Photoshopnak, hogy mely színeket akarjuk kicserélni. Azért nem elég csak egy szín (első kis picker), mivel hiába sárga az autó, a valóságban az nem „csak” sárga, hanem a sárga kölünböző árnyalatai, megvilágítástól, árnyékoktól és még ezer dologtól függően. Klikkeljünk tehát a második kis ceruzával  az összes lecserélendő színre, azaz az alapszín minden árnyalatára. Ha mindent jól csináltunk, a kis előnézet ablakban az autó fehér, a háttér pedig fekete lesz. Ha nem teljesen fekete a háttér (bekerült más is), akkor sincs gond, csak állítsunk a „Fuzziness” csúszkán, addig, amíg csak az autó lesz fehér. Az előnézet ablakban látható fehér felület színe lesz lecserélve.

Ha megvagyunk, kattintsunk a Replacement felirat alatti színező dobozra, és válasszunk egy új színt. Készen is vagyunk, átfestettük az autót.

Ha nem vagyunk elégedettek az eredménnyel, a Replacement felirat alatti három tolókával finomhangolhatjuk a végeredményt – az utolsó kettővel a szín erősségét (saturation), illetve az intenzitását (lightness) állíthatjuk, az elsővel (hue) pedig magát a színt tudjuk változtatni. 

Ha megvan a megfelelő szín, már mehetünk is a festőműhelybe a kinyomtatott fotóval.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Autótuning a fotelből

A Tuning Car Studio nevet viselő grafikai szoftver segítségével optikailag felturbózhatjuk...

techline.hu Tech

Visszaszól az autó

Káosz, katasztrófa, összeomlás, hogy a durvább megfogalmazásokat már ne...