szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Twitter remekül kitalált rendszer, de a webes felület kissé fapados, és amúgy...

A Twitter remekül kitalált rendszer, de a webes felület kissé fapados, és amúgy sincs mindig kedve az embernek megnyitni, hogy új üzenetet írjon, vagy elolvassa a többiek friss „csiripelését”.
Korábban mutattunk már egy nagyszerű alkalmazást, amelynek a segítségével iPhone-ról érhetjük el a Twitter minden funkcióját, kényelmesen, áttekinthető és rendszerezhető formában.

A twhirl használatához szükség van az Adobe Airre

Ezúttal egy olyan programot mutatunk, amelyet Windowsos, Linuxos vagy OS X-es asztali gépünkön, netán notebookon/netbookon tudunk hatékonyan alkalmazni.
A twhirl felépítése nagyon emlékeztet az MSN Messengernél megszokottra, csak itt automatikusan megjelenik az üzenetsorban minden friss bejegyzés, amire feliratkoztunk. Az üzenetmezőbe értelemszerűen saját mondandónkat írhatjuk, a program képes automatikusan rövidíteni a beillesztett linkeket, ráadásul ehhez több szolgáltató közül is választhatunk (ez ugyebár a 140 karakteres kötöttség miatt elég fontos tulajdonság).

A képek (TwitPic) és videók megosztását is egyszerűbbé teszi, és megkönnyíti a keresést, a válaszok és a közvetlen üzenetek küldését is. Az üzenetek szűrése és a keresés is rendkívül gyors és egyszerű a twhirlben. Egyébként a Twitteren kívül még más üzenetpublikáló oldalakat is elérhetünk vele (friendfeed.com stb.).
A program ízléses grafikával készült, s bár skinezni nem lehet, a színsémákat egy kattintással megváltoztathatjuk.
A twhirl használatához szükségünk lesz az Adobe Airre is. Működik Windowson és Macen egyaránt és természetesen ingyenes.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!