szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Microsoft bejelentette, hogy a Windows 7-es licenc feltételei lehetővé teszik majd a...

A Microsoft bejelentette, hogy a Windows 7-es licenc feltételei lehetővé teszik majd a felhasználóknak, hogy alsóbb rendű operációs rendszerre váltsanak. A lehetőség a vállalkozások és a magánszemélyek számára egyaránt fennáll.
A downgrade jogok megszokottak a Microsoft licencelési feltételei között, ám ami az XP-t illeti, többször is meg kellett hosszabbítani őket, hiszen a felhasználók idegenkedtek Vistára váltani.

Butítani lehet

A Microsoft vitatja, hogy a Vista operációs rendszer ne lenne népszerű, folyamatosan olyan számokkal példálózik, amelyek szerint az XP eladásait is túlszárnyalták adott időkereten belül.
A 2001-ben elindított XP úgy tűnik örökkön örökké él – legalábbis a netbookokon mindenképp fogjuk tudni használni. A Dell és a HP is igyekezett minden lehetőséget megragadni annak érdekében, hogy minél későbbre tolja ki az XP-ről való végleges átállást, ám úgy tűnik, az április 14-i határidőt már nekik sem sikerül megúszniuk. Ez az a dátum ugyanis, amikor megszűnik az XP ingyenes támogatása, majd 2014-ben lejár a kiterjesztett támogatás is.
A lebutítható Windows 7-es megjelenése idén májusra várható, a végső változatot 2010 januárjára ígérik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Visszautasított vakcinák és új klímacélok az EU-ban

Radar360: Visszautasított vakcinák és új klímacélok az EU-ban

Szerbiában megmérték a vakcinák hatásosságát: a nagy vesztes az, akit nem oltottak be

Szerbiában megmérték a vakcinák hatásosságát: a nagy vesztes az, akit nem oltottak be

A Fidesz nem szavazta meg a rokonok kizárását a hódmezővásárhelyi közbeszerzésekből

A Fidesz nem szavazta meg a rokonok kizárását a hódmezővásárhelyi közbeszerzésekből