szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Vistát megelőző operációs rendszerekben a parancssorba (egérrel) bármilyen...

A Vistát megelőző operációs rendszerekben a parancssorba (egérrel) bármilyen fájlt bele tudtunk húzni és csupán egy Enter lenyomásával futtatni. Ezt a lehetőséget valami oknál fogva a Windows Vistából kihagyták, ami nagy kitolás volt az IT szakemberekkel szemben. Habár az intézőben a Shift gomb lenyomása mellett a jobbgombos menüben megjelenik a „Parancsablak nyitása itt" és a „Másolás elérési útként" funkció, azért mégis egyszerűbb egy fájlt egy ablakra ráhúzni, mint bármit is másolgatni vagy gépelni. Szerencsére a Microsoft belátta, hogy hiba volt kivenni a parancssor ezen tulajdonságát, így a Windows 7-ben már újra lehet használni a drag&drop funkciót. Lássuk képekben, miként is működik...

Fogjuk meg a fájlt, és húzzuk az ablakra!
Adjuk meg a program paramétereit vagy futtassuk rögtön

Természetesen Windows 7 alatt is használhatók a Vista újdonságai. Ha lenyomjuk a Shift-et, majd a jobb egérgombbal rákattintunk  a célfájlra, a „Copy as Path" opcióval kimásolhatjuk a teljes elérési útvonalát, amelyet a parancssorban szintén jobb klikkel beilleszthetünk. Ha a célfájl melletti üres területre kattintunk a jobb egérgombbal a Shift gomb lenyomása mellett, választhatjuk az „Open Command Window Here" opciót is, ami azt a könyvtárat állítja be a megnyíló parancssor aktuális mappájaként, amiben álltunk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Godzilla vs. Kong a járványidőszak legsikeresebb filmje

A Godzilla vs. Kong a járványidőszak legsikeresebb filmje

A rendőrség szerint nem mesefigura a bádogrendőr, akinek mindig lába kél

A rendőrség szerint nem mesefigura a bádogrendőr, akinek mindig lába kél

„Gyilkoltak azonnal” – Kováts Adél a hvg.hu-n ünnepli a költészet napját

„Gyilkoltak azonnal” – Kováts Adél a hvg.hu-n ünnepli a költészet napját