szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Már maga a diavetítésként fordított slideshow sem fedi pontosan azt az...

Már maga a diavetítésként fordított slideshow sem fedi pontosan azt az alkotást, amit a PhotoPresenter hamarosan megjelenő 4-es változatával lehet létrehozni. A program korábbi verziójáról már beszámoltunk olvasóinknak, így most csak az újdonságokat emeljük ki.
Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy alaposan (és előnyére) változott a program kezelőfelülete. A slideshow-hoz felhasználandó anyagokat már nemcsak az iPhoto-ból, illetve a számítógépünkről válogathatjuk össze, hanem integrálták a Photo Booth- és a Flickr-elérést is. Ez utóbbinál az Explore csoportból vagy a saját képeinkből választhatunk. A kiválasztott képekből összeálló bemutató azonnal látható lesz kis méretben a program ablakának felső felében, ahol különböző hatású átmenetek közül válogathatunk.

Közvetlenül hozzáférhetünk a Flickr-en és a Photo Booth-ban tárolt képekhez

Minden változtatás azonnal megjelenik, így nagyon könnyű megállapítani, hogy melyik stílus illik legjobban a képekhez. Minden stílusnál több paramétert állíthatunk be, például az átmenetek módját és időtartamát, a képek méretét, a képaláírások helyét és betűtípusát. A show-hoz természetesen zenét is választhatunk,  és annak időtartamához igazíthatjuk a vetítést.

Minden változtatás után azonnal láthatjuk a slideshow előnézeti képét

Az újdonságok közé tartozik az is, hogy vízjelet is tehetünk a bemutatóra. Meg kell adnunk a képállományt, amit vízjelként szeretnénk használni, majd be kell állítani hova kerüljön ez a jel és mennyire legyen átlátszó.
Ahogy azt a cikk elején említettük, a PhotoPresenter ezeket a bemutatókat nemcsak állóképekből, hanem videókból is létre tudja hozni. Nyugodtan válogathatunk vegyesen fotókat és mozgóképeket, a program csak annyiban tesz különbséget közöttük, hogy amikor egy videó jelenik meg, akkor az átmenet után megmozdul a kép, és a bemutató közben lepereg a film is. Ezzel a módszerrel például nagyon könnyen és gyorsan lehet hosszabb-rövidebb videókból is látványos bemutatót készíteni.
Az elkészült alkotás közzétételénél is találunk újdonságokat. A Share menüpontnál már megtaláljuk a Standalone Player lehetőséget is, amivel olyan bemutatót készíthetünk, aminek a lejátszásához OS X alatt nincs szükség más programra. A további exportok között van az előre definiált AppleTV, iPhone, iPod, és természetesen az iDVD és iWeb programok is át tudják venni az elkészült bemutatót.

A kiválasztott zenéhez szinkronizálhatjuk a bemutatót

És milyen bemutatókat  lehet majd pillanatok alatt készíteni, ha megjelenik a PhotoPresenter 4?VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kilőtt a látogatottsága az internetes keresőnek, amely legyűrné a Google-t

Kilőtt a látogatottsága az internetes keresőnek, amely legyűrné a Google-t

Először kapott Michelin-csillagot egy vegán étterem Franciaországban

Először kapott Michelin-csillagot egy vegán étterem Franciaországban

24.hu: Kiszáll a Hundubból a belize-i tulajdonosa

24.hu: Kiszáll a Hundubból a belize-i tulajdonosa