szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A veszprémi Pannon Egyetem diákjai nyerték a jövő szoftverfejlesztői számára meghirdetett verseny londoni döntőjét.

A programozóhallgatók versenyfeladata egy olyan Java-alkalmazás fejlesztése volt, amelyet Ricoh multifunkciós gépen lehet futtatni. A márciusi magyarországi döntőt Budapesten, majd az április 3-i európai döntőt Londonban Lájer Balázs és Szabó Zoltán nyerte az általuk kifejlesztett tesztértékelő rendszerrel - tájékoztatott a cég.

A negyedszer rendezett megmérettetésre, amelyen Magyarország idén vett részt először, 36 európai egyetem és főiskola több mint 500 hallgatója nevezett be.

A londoni döntőbe a magyar mellett már csak a francia, német, spanyol és norvég csapatok kerültek be, amelyeknek működés közben kellett bemutatniuk pályaműveiket. A Pannon Egyetem csapatának győzelmet hozó tesztértékelő rendszere szín- és karakterfelismerés alapján értékeli a beszkennelt feleletválasztós teszteket, majd elkészíti az egyedi és a teljes értékelési statisztikákat.

A szakmai zsűri nemcsak technológiai, hanem kereskedelmi szempontokat is figyelembe vett a döntéskor. A döntő résztevői egy hétvégét tölthettek Londonban és értékes ajándékokat kaptak.

A magyar győztesek részt vesznek a JavaOne 2009 konferencián San Franciscóban, ahol 10 ezer ember előtt mutathatják be az általuk kifejlesztett alkalmazást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ne kopaszd meg a bankod! – az MNB letiltott egy engedély nélküli alkuszcéget

Ne kopaszd meg a bankod! – az MNB letiltott egy engedély nélküli alkuszcéget

Különös fémoszlopot találtak a semmi közepén Amerikában, nem tudni, ki rakta oda

Különös fémoszlopot találtak a semmi közepén Amerikában, nem tudni, ki rakta oda

Kiöntésre ítélt tejjel kötnék meg a tudósok a szén-dioxidot

Kiöntésre ítélt tejjel kötnék meg a tudósok a szén-dioxidot